Почти 30 години след падането на Берлинската стена шейсет и

...
Почти 30 години след падането на Берлинската стена шейсет и
Коментари Харесай

Повечето източногерманци смятат, че животът им днес е по-добър

Почти 30 години след рухването на Берлинската стена шейсет и девет % от жителите на някогашната комунистическа Източна Германия декларират, че в персонален проект са спечелили от обединяването на страната. Това сочи оповестено във вторник социологическо изследване, представено от ДПА.

В проучването, извършено от института Форза, 9 % от запитаните споделят, че след рухването на стената персоналното им състояние се е влошило, а за 18 % " нещата въобще не са се трансформирали ".

От Форза са интервюирали 1500 души на възраст над 45 години.

Анкетираните на възраст сред 55 и 60 години, които са единствено със приблизително обучение и с ниски приходи, е по-вероятно да са на мнение, че обстановката за тях в този момент е по-лоша, в сравнение с по времето на Германската демократична република (ГДР).

От хората в тези групи 27 % декларират, че приходите и пенсиите им са по-ниски, в сравнение с в Германска демократична република. От тези, които дават отговор, че след обединяването животът им не се е подобрил, 30 % са показали, че ще гласоподават за крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР