Почти 3 милиона европейски граждани вероятно са засегнати от скандала

...
Почти 3 милиона европейски граждани вероятно са засегнати от скандала
Коментари Харесай

Почти 3 млн. европейци вероятно са засегнати от скандала Кеймбридж Аналитика

Почти 3 милиона европейски жители евентуално са наранени от абсурда " Кеймбридж Аналитика " и предоствените от " Facebook " персонални данни. Изпълнителният шеф на " Facebook " Марк Зукърбърг отклони поканата да взе участие в днешния спор в европарламента в Страсбург. Какви ограничения за отбрана на персоналните данни оферират евродепутатите?

Десетки пъти през днешния ден в пленарна зала се сподели: Настоявам Марк Зуърберг да пристигна тук пред нас и да отговори на въпросите ни. Евродепутатите явно не престават да се надяват той да го направи. Изпълнителният шеф на „ Facebook ” обаче е декларирал, че е много зает сега и не дойде в Страсбург. В негово неявяване евродепутатите се възмущаваха и дискутираха между тях.

Да се промени икономическият модел, да се разбие монопола на „ Facebook ”, да се наложат големи наказания. Така звучаха през днешния ден изявленията на европейските депутати, някои от които се питаха щеше ли да има брекзит, в случай че не е имало операции с подправени вести.

„ Действията на „ Facebook ” и „ Кеймбридж Аналитика ” могат да окажат директно влияние върху демократичните процеси. Проучваме всички благоприятни условия да се употребяват персонални данни като разменна монета и предлагаме помощ на тези съвсем 3 милиона жители, които са жертва на абсурда ”, съобщи Вера Йоурова, еврокомисар за правораздаване, консуматори и тъждество.

„ Нека да използваме възмущението си, с цел да подчертаем кои са фундаментите на нашето общество ”, разяснява Моника Панайотова.

Санкциите за корист с персонални данни са съответни, считат евродепутатите.

„ Те доближават до 4% от годишния оборот на дадената компания, която нарушава регламента. Може да се стигне до стотици милиони наказания и това е, мисля, задоволително възпиращ механизъм ”, съобщи евродепутатът Емил Радев.

Новите правила за опазването на персоналните данни влизат в действие на 25 май.

Ако шефът на „ Facebook ” е любопитен какво биха го попитали евродепутатите, днешният спор няма да му помогне, тъй като никой не сподели какво би му споделил, в случай че се озове против него.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР