Почти 22 градуса бе температурата на морската водата тази сутрин

...
Почти 22 градуса бе температурата на морската водата тази сутрин
Коментари Харесай

Варненци плуват в октомврийското море за здраве

Почти 22 градуса бе температурата на морската водата тази заран във Варна. Туристическия поток от хора отсъства през октомври, само че варненци не пропущат да се насладят на вълните и да поплуват в ранната заран, съобщи кореспондент на Moreto.net

" Чувствам се ободрен след плуването рано заран, споделя един от плуващите. Водата е топла, само е по-хладно, когато излезеш към този момент отвън нея, само че просто се обличаш и си тръгваш. Плувам даже и през декември, по този начин човек се калява, счита още той "
Днес температурата на водата е малко по-висока от междинната стойност на този ден през последните години. Стойността му е повишена през последната седмица, само че е спаднала спрямо преди 20 дни. Точно преди година, на този ден, температурата на водата е била 19°C.

Защо плуването даже и в по-хладко море е потребно?
Укрепва имунната система: Изложението на организма на по-ниски температури подтиква имунната система да работи по-ефективно, като усилва производството на бели кръвни кафези и антитела. Това може да помогне за подсилване на имунитета и предотвратяване от заболявания.

Подобрява циркулацията: Когато сте в студена вода, тялото се пробва да поддържа температурата си, като усилва кръвоснабдяването към кожата и мускулите. Това може да усъвършенства циркулацията и оказва помощ за унищожаване на отрови и боклуци от тялото.

Увеличава силата и бодростта: Плуването в студена вода може да ви подаде пламенно чувство и василеност по-късно. Тялото ви се подтиква и това може да ви помогне да се концентрирайте по-добре и да се чувствате по-бодри и живи.

Подобрява менталното здраве : Освен физическите изгоди, плуването в студена вода може да има и позитивно влияние върху менталното ви здраве. Това може да ви помогне да се освежите и освободите от стрес и напрежение.

Подобрява тонуса и фигурата : Температурните разлики сред тялото и околната среда подкрепят изгарянето на мазнини и тонизирането на мускулите. Плуването в студена вода може да бъде потребно за създаване на по-добра фигура и форма на тялото.

Плуването в по-хладни води може да не е за всеки, консултирате с доктор, в случай че имате някакви здравословни проблеми или подозрения по отношение на сигурността на плуването в по - студена вода.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР