Почти 200 замъка в Румъния са обявени за продан на

...
Почти 200 замъка в Румъния са обявени за продан на
Коментари Харесай

Близо 200 замъка се продават в Румъния

Почти 200 замъка в Румъния са оповестени за обмен на търг след години на обири и съсипия, съобщи bTV.

Историческите здания са били дом на голям брой благородници, а някои от тях стават известни и в чужбина, откакто получават кино популярност. Възстановяването на множеството от архитектурните монументи коства доста повече в сравнение с притежателите биха предложили, споделя в собствен репортаж румънската " Про ТВ ".

Единият от замъците се намира в окръг Марамуреш. Принадлежал на някогашен маджарски министър-председател преди век, след Втората международна война и одържавяването му, замъкът става склад за зърно и киносалон. Местните хора и представители на управата описват, че английски жител е купил замъка преди време, с цел да го възвърне. Икономическата рецесия обаче се оказала проблем за него и по този начин ремонтът бил преустановен.

Това не е единственият образец. Стотици други крепости, трансформирали се в монументи на културата се разрушават ден след ден и биват ограбвани тухла по тухла. В дълбоките гори на Трансилвания се срещат крепости, разпростряли се на хиляди квадратни метра повърхност, с десетки, само че, уви, без притежател.

В окръг Яш се намира имение, което е било изоставено, само че по-късно се трансформира в център за лечение на пациенти, заболели от туберкулоза. Там има и деца, които са били излекувани и са под наблюдаване. Никой не желае да даде предстоящите 2 млн. евро, с цел да придобие обекта - последната оферта е била за една четвърт от парите.

Аукционна къща в Клуж споделя, че над 150 крепости и имения са в продажба. Общата търсена сума за историческите здания е към 200 млн. евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР