Почти 200 бона в евро иска продавач на 50-годишна тристайна

...
Почти 200 бона в евро иска продавач на 50-годишна тристайна
Коментари Харесай

Искат €198 000 за тристайна 50-годишна панелка

Почти 200 бона в евро желае продавач на 50-годишна тристайна панелка в столичния кв. „ Лозенец “, сочи информация в имотните уеб сайтове. В текста на обявата написа, че блокът е издигнат през 1970 година и е след първокласен ремонт, само че не се загатва дали цялата постройка е санирана. Цената от 198 000 евро за тристайният апартамент обаче е галактическа, само че все пак очевидно продавачът се надява, че ще откри искащи да я платят.

Според Константин Пандов от организация ЕППИ предлагането на панелки в София е доста малко. „ В южните региони офертите за тристаен са на цени от 106 000 до 116 000 евро. В същото време обаче покупко-продажби стават на равнища под 90 000 евро

Скъпите стоят на пазара и основават усещане, че цените са високи. Продажби стават на цени, които са близки до пазарните.

В София обновените панелки са малко,

може би тези в обновените здания са с към 10% по-скъпи. Санирането не е главното, което би предиздвикало купувачите да изберат съответния парцел, само че е причина продавачите да желаят по-висока цена. Не съм имал клиент да държи само на санирана панелка. От друга страна, не трябва да забравяме, че санирането в България не е на равнището в Германия.

У нас не е санирана структурата, а там е слабото място на този вид здания. За това те и са по-евтини от тухлените. Грубо тристаен панел в кв. „ Стрелбище “ коства 90 000 евро, а сходен тухлен - 130 000 евро, или с над 35% повече “, прецизира брокерът.

Наско Атанасов от „ Виктория инвест “ удостоверява, че в столицата има търсене на панелни жилища, тъй като са по-евтини от останалите и се продава чиста повърхност. „ Предимството на този вид парцели е и положителното им вътрешно систематизиране. В 90% от случаите хората, решили да купуват подобен апартамент, избират жилището да се намира в саниран блок “, изяснява той. По думите му купувачите по този метод пестят пари и време по формалностите към едно възобновяване, при което би трябвало всички съсобственици в постройката да вземат участие. Относно разликите в цените Атанасов даде образец с кв. „ Гоце Делчев “ в София, където панелно жилище от 84 квадрата от 70-те години в санирана постройка се предлага по 1280 евро на квадрат, а в прилежащ блок, който не е освежен - за към 1100 евро на единица повърхност.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР