Почти 20% от населението на Финландия живее в сгради, построени

...
Почти 20% от населението на Финландия живее в сгради, построени
Коментари Харесай

Половината финландци живеят в стари жилища

Почти 20% от популацията на Финландия живее в здания, издигнати през 70-те години на предишния век, а половината от жилищните постройки, които са обитаеми през днешния ден, са построени след 1980 година Едва 10% от популацията живее в комплекси строени през последното десетилетие.

Към 2018 година броят на жилищните единици в северната европейска страна е 614 000, които са издигнати след 1999 година Малко над една трета от обектите, издигнати през настоящото десетилетие, са ситуирани в Уусимаа. Други градове, в които се следи интензивно жилищно строителство са Пирканмаа, Северная Остроботния и югозападна Финландия, сочат данните на Националния статистически институт на страната.

За последните 10 години ясната наклонност, която се очерта, е че се усилва боря на семействата от един член, т.е. хората са все по-самотни. С 2.5% се е нараснал техният брой през 2018 година по отношение на 2017-а. В страната има над 1.2 млн. души, които живеят сами, което съставлява 44% от общия брой на семействата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР