Почти 20 милиона души, или 13,5% от руското население, са

...
Почти 20 милиона души, или 13,5% от руското население, са
Коментари Харесай

Почти 20 милиона руснаци живеят в бедност

Почти 20 милиона души, или 13,5% от съветското население, са класифицирани като небогати. Това съобщи министърът на труда и обществената отбрана Антон Котяков на съвещание на фракцията " Единна Русия " в понеделник.

" Днес имаме към 13,5% небогати, което е съвсем 20 милиона души ", сподели той.

През юли 2020 година съветският президент Владимир Путин си сложи за цел да понижи до 2030 година на половина равнището на беднотия в страната спрямо 2017 година По-рано задачата беше сложена от президента до 2024 година Шефът на министерството на труда в изявление за Владимир Познер съобщи, че ще бъде много мъчно да се реализира поставената цел до 2024 година.

Според Росстат броят на руснаците, чиито приходи са под обществения най-малко през 2017 година, е 18,9 милиона души, или 12,9% от популацията на Руската федерация. В края на 2019 година цифрата е спаднала до 18,1 милиона, което е 12,3% от съветското население.

Котяков означи, че оптималният брой безработни е регистриран в Русия през септември. „ Ако разгледаме броя на жителите, регистрирани в центрове по заетостта, тогава пикът беше през септември. Имахме ясна динамичност на растежа на броя на записаните жители през целия интервал, започвайки от март. През август отбор беше 3,6 млн. души, през септември - 3,7 милиона. Към 9 октомври има 3,6 милиона души в центровете за претовареност [регистрирани] ", сподели той.

По думите му в този момент се възнамерява последователно понижаване на броя на записаните безработни.

По-рано в изявление за ТАСС шефът на министерството на труда съобщи, че през октомври ще стартира понижаване на броя на безработните и пазарът на труда ще се стабилизира.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР