Почти 2 000 души са подали годишните си данъчни декларации

...
Почти 2 000 души са подали годишните си данъчни декларации
Коментари Харесай

Близо 2 000 видинчани подадоха годишните си данъчни декларации

Почти 2 000 души са подали годишните си данъчни заявления за облагане на приходите, оповестиха от офиса на Национална организация за приходите във Видин.
Крайната дата за подаването на заявления за приходите на физически лица е 30 април, а срокът на обявление за юридическите лица и едноличните търговци беше продължен до края на юни 2020 г, припомнят от приходната организация.
190 жители са се възползвали от 5% отстъпка, като са подали формуляра си по електронен път и са платили налога върху приходите до края на март. 80% от всички заявления за приходите са подадени по електронен път - с личен идентификационен код (ПИК) или с електронен автограф, сочат систематизирани данни на приходната организация.
Над 9 500 жители на Видинска област към този момент имат личен код от Национална агенция за приходите, като могат да го употребяват за 35 електронни услуги, предоставяни от приходната администрация. Издаването на нов ПИК се прави единствено в офис на Национална агенция за приходите в границите на няколко минути. От съображения за сигурност, той се дава персонално на клиента или на упълномощено от него лице в запечатан плик, тъй като всички дейности осъществени с ПИК, в това число подаване на заявления и документи, се смятат за саморъчно подписани.
Вече публикуван, само че пропуснат или загубен личен код може да бъде заменен с позвъняване на осведомителния телефон на Национална агенция за приходите 0700 18 700.
Националната организация за приходите приканва още веднъж своите клиентите при опция да отсрочат визитите си в офис на ведомството до преустановяването на изключителното състояние, като до тогава употребяват електронните услуги, налични на https://inetdec.nra.bg/ с личен идентификационен код или електронен автограф. Структурите на Национална агенция за приходите не престават да работят и да обслужват клиенти при спомагателни ограничения за отбрана и непрекъсната стерилизация на пространствата.
Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на изключителното състояние е налична в специфична графа на уеб страницата на Национална агенция за приходите: https://nap.bg/page?id=762.
Информационният център на Национална агенция за приходите дава отговор на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни, на цена съгласно цените на съответния оператор.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР