Почти 16% от американците имат желание да се преместят в

...
Почти 16% от американците имат желание да се преместят в
Коментари Харесай

Рекорден брой американци искат да живеят в друга страна

Почти 16% от американците имат предпочитание да се реалокират в друга страна за непрекъснато местопребиваване. Това демонстрира анкета на социологическата организация Gallup, оповестена преди няколки дни.

Авторите на проучването акцентират, че този индикатор е на най-високо равнище, откогато се вършат такива социологически изследвания.

Най-често предпочитание да емигрират от Съединени американски щати и за живеят непрекъснато в друга страна декларират хората до 30-годинишнта възраст. 40 % от дамите в тази възрастова група размишляват сериозна за това.

Най-силно американските жители, искащи да се реалокират за непрекъснато местопребиваване в друга страна притегля Канада. Почти 26 % от тези, желаят да емигрират от Съединени американски щати, биха избрали тази страна.

За съпоставяне, по време на президентството на Джордж Буш младши предпочитание да емигрират са декларирали 11% американците, а при Барак Обама - 10 %.

Агенция Gallup е провела проучването през 2018 година, като в анкетата са взели присъединяване хиляда американци на възраст над 15 години.

Между другото доста американски звезди от шоу бизнеса заявяваха през 2016 година, че ще изоставен страната, в случай че Доналд Тръмп стане президент на Съединени американски щати. Но по данни на вестник The Washington Examiner, никой от тях не извърши своите закани.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР