Почти 150 сигнала за купуване на гласове в МВР. Това

...
Почти 150 сигнала за купуване на гласове в МВР. Това
Коментари Харесай

Почти 150 сигнала за купуване на гласове в МВР

Почти 150 сигнала за пазаруване на гласове в Министерство на вътрешните работи. Това е информацията сега в министерството, сподели отрасловият министър Калин Стоянов.

Има сигнали за пазаруване на гласове освен на откритата телефонна линия, а и оперативни данни.

“До момента сигналите са 147, като 82 от тях са във връзка с пазаруване на гласове, към 50 има за нарушавания на изборното законодателство, също по този начин има и за корпоративен избор ”. Това Калин Стоянов.

Успоредно с това имаме формирани досега 10 досъдебни производства. Характерното в тази ситуация е, че по едно от тях – в област Ямбол се работи, в изискванията на бързо произвеждане, сподели Стоянов.

Вътрешният министър сподели, че има и арестувани. По отношение на случая с задържания за пазаруване на гласове шеф на Дирекция „ Местни налози и такси ” в Несебър, Стоянов уточни, че материалите са докладвани и следва да бъде повдигнато обвиняване.

Имаме информация, че са забъркани и други лица, надлежно и осъществени и други, най-вече корупционни нарушавания, сподели той.

За корпоративния избор Стоянов означи, че притежатели на огромни компании и предприятия  „ просто поучават своите чиновници да гласоподават за избрана партия.

Схемата в Несебър

Близо 185 000 за пазаруване на гласове по морето. Това е единствено част от сумата, която проверяващи откриха в дома на общинар в Несебър.

Задържаният за изборна търговия в Несебър е на управителна позиция в общината. Това стана ясно от брифинг на полицията и прокуратурата.

Мъжът от морския град е арестуван за пазаруване на гласове при взаимна акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. В офиси и парцели на арестувания са открити с изключение на 185 000 евро и 25 000 лв..

Операцията по сигнал била осъществена от икономическа полиция в града.

Такава акция досега не е имало досега. Стигнахме до най-високото равнище, похвалиха се от полицията.

Стигнахме до хората, които обезпечават средствата и ги разпределят на така наречен дилъри.

Парите били за идните избори за кмет в Несебър.

От прокуратурата споделиха, че делото е за предложение и предоставяне на пари за гласоподаване за съответен човек.

Да се разбере от кого са парите

Държавното обвиняване счита, че би трябвало да се откри произходът на парите, по какъв начин са стигнали до арестувани и кои групи хора е трябвало да бъдат “купени ”. Според прокуратурата по този начин се пресича огромна скица.

До момента не е ясно за коя партия е трябвало да бъдат купувани гласове.

Връзката сред лицето, парите и уредниците е доста сложа за доказван, обясниха още от прокуратура.

Към момента следствието продължава и в посока определяне на други лица. Три адреса в Бургас и един в Несебър към този момент са претърсени.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР