Почти 14 години по-късно Жозе Моуриньо най-накрая призна, че е

...
Почти 14 години по-късно Жозе Моуриньо най-накрая призна, че е
Коментари Харесай

Моуриньо потвърди историята за коша с прането

Почти 14 години по-късно Жозе Моуриньо най-сетне призна, че е истина цялата история към криенето му в панер за пране в съблекалнята на Челси напролет на 2005 година Става дума за първия дуел от 1/4-финалите в Шампионската лига против Байерн (Мюнхен), за който португалецът беше осъден. Той нямаше право да дава инструкции и въобще да припарва до отбора си.

“Още на обяд влязох в съблекалнята на “Стамфорд Бридж”, а дуелът започваше в 19:00 часа - описа Жозе пред beIN Sports. - Никой не ме видя, до момента в който се промъквах. Проблемът обаче беше по какъв начин след това ще изляза, тъй като на всички места имаше хора от УЕФА, които ме търсеха. Затова домакинът на отбора Стюарт Банистър ме набута в коша с мръсни екипи и ми остави напълно дребна дупка за дишане. Наистина щях да се задуша, щях да умра, истина е.”

Моуриньо прекарва съвсем цялата среща в съблекалнята, където гледа протичащото се на дребен тв приемник. От там той поддържа връзка с асистента си Руи Фария, който стои на пейката със скрита под шапка слушалка и слуша инструкциите на мениджъра. Още през първото полувреме обаче публицисти сезираха представителните на УЕФА, че Фария - по това време единствен с шапка на пейката - непрекъснато се чеше към ухото, а той в реалност намества слушалката.  След като е оголен този канал за информация, Челси прибягват на различен: прз втората част треньорът на вратарите Силвино Лоуро на няколко пъти се прибира до съблекалнята, след което се връща с лист хартия. И незабавно по-късно следва промяна в отбора.
В последна сметка Моуриньо е изнесен с коша към 10 минути преди края на срещата, която Челси завоюва с 4:2. Номерът му мина, тъй като никой не го хвана.

Медиите пък научиха за историята чак две години по-късно, само че тогава от клуба оповестиха, че това за измислици.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР