Почти 13 хил. десни екстремисти живеят в Германия, съобщи ръководителят

...
Почти 13 хил. десни екстремисти живеят в Германия, съобщи ръководителят
Коментари Харесай

Почти 13 хил. склонни към насилие десни екстремисти живеят в Германия

Почти 13 хиляди десни екстремисти живеят в Германия, заяви ръководителят на вътрешното разузнаване, което проверява убийството на защитаващ бежанците политик, съобщи " Гардиън ". По думите на Томас Халденванг броят им е прекомерно огромен, с цел да могат службите за сигурност да наблюдават всички.

" В момента в Германия има 12 700 десни екстремисти, които желаят да употребяват принуждение, и е мъчно да следим деликатно всички тях ", съобщи Халденванг по време на конференция, на която бяха оповестени първите съответни детайлности към главния обвинен за убийството на Валтер Любке, член на партията на канцлера Ангела Меркел.

Разследващите го назовават Стефан Е., само че съгласно анти-неонацистки уеб страници той е относително добре позната фигура и името му е Стефан Ернст. Четиресет и пет годишният мъж е бил характерен образец за доста десни екстремисти в Германия по това, че е избягвал привличането на внимание. За службите по сигурността " хората, които в продължение на повече от десетилетие са се държали незабележимо, са с висок приоритет ", добави Халденванг.

Той означи, че Ернст остава обвинен за убийството на Любке на 2 юни. Оръжието, с което е било осъществено закононарушението, не е намерено. През 2015 година, когато Меркел бе изправена пред остри рецензии за дейностите си в бежанската рецесия, Любке се изрече в отбрана на нейното решение да не затваря немските граници, предизвиквайки яд на крайнодесни.

Има съвпадане на ДНК материал, открит по облеклата на Любке, с ДНК проба от Ернст, който през 1993 година бил наказан за опит за гърмеж пред център за търсещи леговище в провинция Хесен.

Вътрешният министър Хорст Зеехофер заяви, че проверяващите пробват да открият дали нападателят е бил самичък или е работил като част от неонацистка терористична мрежа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР