Почти 10 милиона лева са дадени след наводнението в Карловско.

...
Почти 10 милиона лева са дадени след наводнението в Карловско.
Коментари Харесай

Държавата е отпуснала почти 10 милиона лева след наводнението в Карловско

Почти 10 милиона лв. са дадени след наводнението в Карловско. Това разгласи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред депутатите в Народното събрание.

Служебният вътрешен министър посочи, че главната задача да няма човешки жертви е била изпълнена като напомни, че в първите часове след наводнението бяха евакуирани 20 души с хеликоптер.

Що се отнася до материалните вреди, той уточни, че са обезпечени фургони за хората, които останаха без домове. Те са изцяло оборудвани и има опция за даване на спомагателни фургони. А дървения материал, който беше струпан в потърпевшите региони, към този момент е извозен и има опция да бъде възложен на най-нуждаещите се хора.

Служебният вътрешен министър посочи, че от първия миг е бил в наводнените региони в Пловдивска област.

" Първото нещо, което направихме е да се погрижим да не загубим човешки животи. На трите общини бяха отпуснати средства - по бюджета на община Карлово трансфер в размер на 9 940 736 лв.. Към тях има сума от към 2 милиона в допълнение изхарчени за възстановителните действия най-много по разчистване ", съобщи Иван Демерджиев - длъжностен министър на вътрешните работи.

От ГЕРБ и " Продължаваме промяната " споделиха персоналните си наблюдения, дадоха образци с какво са помогнали и те.

" Бяхме на терен и не отидохме да се снимаме сякаш инцидентно новите си ботуши и тениски, хванали чисто новите си лопати от неправилната страна. Отидохме, с цел да помогнем ", сподели Младен Шишков - ГЕРБ-СДС.

" Закарахме допустимо най-вече строителна техника. В село Богдан има 7 изцяло разрушени къщи. Искахме да помогнем на хората и да ги настаним някъде отвън селото. Те отхвърлиха, тъй като желаят да бъдат там ", сподели Росен Костурков - " Продължаваме промяната ".

" Осигурени са на място фургони, оборудвани са с всичко належащо, с цел да може зимата да бъдат настанени хора в тях. Имаме подготвеност да доставим още фургони ", Иван Демерджиев - длъжностен министър на вътрешните работи.

Движение за права и свободи и " Демократчна България " запитаха какво се случва с дървения материал, струпан и след това извозен от потърпевшите региони.

" Последствията, които бяха господин министър бяха трагични, само че и бездействията сякаш на някои институции от позиция на разчистването на дървения материал ", уточни Рамадан Аталай - Движение за права и свободи.

" Тази дървесина трябваше да бъде събрана в двора на учебното заведение на Кравелово. Впоследствие колкото и да сме се опитвали да разберем къде се намира тази дървесина, по този начин и не успяхме действително да разберем ", сподели Елисавета Белобрадова - Демократична България.

" Количеството дървесина, донесено от реките в района е извънредно огромно. И беше създаден проект да бъде извозено, съхранено, раздадено с преимущество на локалното обитаеми без да се заплаща за това ", сподели Иван Демерджиев - длъжностен министър на вътрешните работи.

" Възраждане " и Българска социалистическа партия подлагаха на критика дейностите на страната.

" В Каравелово са потърпевши 138 къщи и в 118 хората споделят, че никой не е минал да разказва вреди ", сподели Ангел Георгиев - " Възраждне ".

" Това, което свършиха доброволците в първите две или три седмици, не съумя да го свърши страната ", съобщи Веска Ненчева - Българска социалистическа партия.

" Български напредък " сложиха казуса за поддръжката на дигите и коритата на реките.

" Не е загадка, че дигите на река Стряма са компрометирани на десетки места, а са поправени на 4-5. И опасността от това да се случи още веднъж и още веднъж не е по никакъв метод ликвидирана ", сподели Румен Йончев - " Български напредък ".

Вътрешният министър посочи, че Министерството на земеделието и " Напоителни системи " не са единственият притежател на дигите и коритата и по тази причина въпросът с поддръжката е комплициран.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР