Почти 10 години бяха необходими на унгарската опозиция, за да

...
Почти 10 години бяха необходими на унгарската опозиция, за да
Коментари Харесай

Опозицията в Унгария спечели Будапеща, край на хегемонията на Орбан

Почти 10 години бяха нужни на унгарската съпротива, с цел да спре възхода и хегемонията на премиера Виктор Орбан и неговата партия " Фидес " във властта. В неделя на локалните избори той изгуби контрола над Будапеща и понижа въздействието му в няколко от по-големите градове.

Гергей Корачони измести столичния кмет Ищван Тарлос, който управляваше столицата от 2010 година насам. При съвсем 82% преброени бюлетини той получава 50.6% против 44.3% за досегашния кмет в случай, че прогнозите на социолозите до последно даваха съвсем противоположното съответствие.

Победата на 44-годишния Корачони удостовери неговата тактика за общи претенденти на опозицията като най-ефективният метод за битка с хората на " Фидес ". Управляващите побеждаваха 7 пъти подред на национални, локални и европейски избори през последните 9 години.

Резултатът няма да отслаби властта на Орбан на национално равнище, изключително откакто държавното управление му се възползва от добре представящата се стопанска система, гневна антиимигрантска изразителност и бързо повишение на бюджетните заплати, разяснява " Ройтерс ". " Фидес " е непоклатимо по-популярна от всички останали партии в селските региони. Мнозинството на Орбан в Народното събрание е внушително, а общи избори би трябвало да има през 2022 година

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР