Почти 1 милион лева ще вложи община Перник във възстановяване

...
Почти 1 милион лева ще вложи община Перник във възстановяване
Коментари Харесай

1 милион лева за възстановяване на спортен комплекс в село Дивотино

Почти 1 милион лв. ще вложи община Перник във възобновяване на спортния комплекс " Димитър Аврамов " в село Дивотино, заяви секретарят на общината Мартин Жлябинков. Средствата са заложени в финансовите разноски на тазгодишния общински бюджет. " Инвестицията е огромна за мащабите на нашата община ", счита кметът Станислав Владимиров.

Сега тук тренира ръгби клуб " Валяците " - 32-кратен първенец на България по ръгби 15. Стадионът, който беше в плачевно положение, е изцяло освежен,поставена е естествена тревна настилка. Изградена е и специфична поливна система за тревата. Игрището е с олимпийски размери.

Съществуващата четириетажна постройка, която е част от комплекса, бе мощно повредена при земетресението на 22 май 2012г. За укрепването й отпусна средства Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет. Със средства на общината ще продължи вътрешното й дострояване с отделяне на съблекални, санитарни възли и спални пространства. На първия етаж ще бъдат ситуирани съблекални, на идващите три ще има спални пространства, уточни Жлябинков. Общината има намерение да възвърне и намиращо се наоколо тревно игрище, на което да упражняват и децата от ДЮШ на футболния Миньор.

За да може да се употребява базата, преди въвеждането на изключително състояние община Перник обезпечи съвременни фургони, които да служат за съблекални. Направени са и козметични усъвършенствания на външния интериор, като скамейки, ограда и осветителни тела са боядисани в жълто-черно.

С решение на Общинския съвет в Перник през 2018г. базата в с. Дивотино бе предоставени на ръгби клуб " Валяците ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР