Почти 1/2-ра от изстреляните от Русия срещу Украйна севернокорейски ракети

...
Почти 1/2-ра от изстреляните от Русия срещу Украйна севернокорейски ракети
Коментари Харесай

Севернокорейските ракети изпилили нервите на руснаците, ето какво им причинили

Почти 1/2-ра от изстреляните от Русия против Украйна севернокорейски ракети KN-23 (Hwasong-11) са се самовзривили във въздуха или са се отклонили от заложените си направления. Това беше обявено от Главната прокуратура на Украйна за организация Ройтерс.

Според украинските правоохранителни органи, анализът на останките от 21 балистични ракети от общо към 50, които са били изстреляни в интервала сред края на декември и края на февруари, демонстрира, че почти половината от тях са се отклонили от курса си и са експлодирали във въздуха, като в доста случаи останките не са били открити. Тази информация е предоставена в писмен отговор от офиса на основния прокурор на Украйна, Андрий Костин, на въпроси от Ройтерс.

Последният документиран случай на потребление на севернокорейска ракета от Русия е от 27 февруари тази година.

Ройтерс акцентира, че броят на ракетните изстрелвания, регистрирани от Украйна, е в сходство с разследващи данни, които сочат, че Северна Корея е доставила на Русия към 50 балистични ракети.

По информация на Организация на обединените нации, след съветски артилерийски обстрел на Харков през януари, също са открити фрагменти от севернокорейската балистична ракета Hwasong-11.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: ракети война Северна Корея Русия Украйна
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР