Почивните дни ще предложат горещо и ветровито време в източната

...
Почивните дни ще предложат горещо и ветровито време в източната
Коментари Харесай

Висок риск от пожари в Източна България

Почивните дни ще предложат горещо и прохладно време в източната половина на страната и следобедни превалявания на запад. Между 29 и 34 градуса ще са температурите в най-топлата част на денонощието в събота, най-високи стойности се чакат по поречието на Дунав и на югоизток. Вятърът ще е с изключително мощни пориви по планините и в Югоизточна България. Валежите ще са следобедни, най-вече в югозападните региони.
Неделята също ще е топла без промени в температурите. Вятър още веднъж ще има през целия ден с наклонност вечерта да утихва. Валежи в следобедните часове ще има на доста по-малко места, основно в планините на Югозападна България.
Крайбрежието ще остане изсъхнало и слънчево през двата почивни дни. Температурите в следобедните часове ще гонят стойности към 30 градуса. Вятърът ще е със мощни пориви над 50 км/ч, по-осезаем по Южното Черноморие.
Вълнението на морето към този момент остава мощно с височина на вълните до над 2 метра, изключително по южните крайбрежия. Понеделник и вторник вълните ще стихнат, само че обичайно ще се увеличи рискът от мъртви течения и дънни ями.
Извънредно висок риск от пожари има в идващите дни в Източна България. Докато на запад вали, на изток температурите са високи, а в някои региони не е капвал дъжд от седмици. Растителността е суха и най-малката искра може да възпламени следващата буря. А мощният вятър прави огъня гневен и сложен за преодоляване.
Новата седмица стартира със слънчево време и високи дневни температури. Поредното разстройване чакаме в средата на седмицата, още веднъж със следобедни валежи най-много в западната част на страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР