Почивните дни да станат време, в което нарушенията по пътя,

...
Почивните дни да станат време, в което нарушенията по пътя,
Коментари Харесай

Предложение: Глобите на пътя да са двойни през почивните дни

Почивните дни да станат време, в което нарушаванията по пътя, без значение какъв брой са огромни, да се " удрят " двойно в контролния ваучър - тази концепция стартират от Министерство на вътрешните работи. Силовите структури са стигнали до концепцията след няколко обособени разисквания по казуса с сигурността по пътищата.

Идеята е даже за по-малки нарушавания, в случай че обаче са направени през почивните дни, да бъдат вземани по 10 контролни точки. Промените се чака да влязат до седмица, с цел да могат да обзет почивните дни по Коледа. След това те ще важат за всеки уикенд и за всеки празничен ден, написа в. " Монитор ".

Конкретни образци - в случай че в почивен ден караме механически неизправно транспортно средство, ще губим двойно повече точки. Вместо 5, както е по закон, те ще са 10. Ако не носим колан, още веднъж ще следва същото наказване. Говоренето по телефона също ще ни коства 10 контролни точки вместо сегашните 4. Ще ни се наложи и да платим двойно по-голям акт.

Идеята на измененията е да се понижат злополуките, които стигат своя пик в почивните дни, а починалите са доста повече от тези в делниците. " Шофьорите би трябвало да бъдат дисциплинирани. Не желаеме да събираме повече пари от санкции, а да научим водачите, че не са сами на пътя и че дават отговор за сигурността и на останалите участници в придвижването ", гласи мнението на Пътна полиция за предлагането промени. От там считат, че новите правила ще имат позитивен резултат най-много за недисциплинираните водачи.

От Министерство на вътрешните работи възнамеряват още да прибират книжката на всеки, който прави рискови изпреварвания, а с цел да си я получи още веднъж, въпросният извършител ще би трябвало да се явява на нов шофьорски изпит. Санкцията ще се ползва главно на водачи, които изпреварват на двупосочни пътища и най-много на такива, които го вършат на завоите. Според статистиката там стават и най-тежките произшествия, като в множеството случаи става въпрос за челни удари и съвсем всякога има починали при тях.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР