Почивната база на Община Търговище в Балчик отваря за граждани

...
Почивната база на Община Търговище в Балчик отваря за граждани
Коментари Харесай

Почивната база на Община Търговище в Балчик отваря за граждани през юли

Почивната база на Община Търговище в Балчик отваря за жители на 12 юли. Смените и тази година са от по пет и 10 дни, като последната завършва на 9 септември, оповестиха от общинския пресцентър. 

Актуализацията в цените на нощувките ще бъде прегледана на идното съвещание на Общинския съвет на 29 юни. Цените на порционите пък се дефинират настрана от Общинското дружество „ Детско и ученическо хранене “. 

Ако актуализацията бъде призната, сумата на база цялостен интернат ще бъде 39 лева дневно за децата от три до 14 години. За лицата над 14 години тя ще е 44 лева дневно. Престоят за деца до три години ще е безвъзмезден, както до момента. Отделно се заплаща и туристически налог към Община Балчик, който е в размер на 60 стотинки на нощувка.

В дните до 12 юли базата ще се употребява от жители на пенсионна възраст и възпитаници от Търговище. 

Общо 160 деца ще почиват гратис на морския бряг, разяснява Българска телеграфна агенция. Покана за присъединяване бе изпратена до всички шефове на общински учебни заведения в Търговище. Изискването бе децата да са постигнали доста добър или отличен триумф, както и да са завоювали награди и призови места в разнообразни по тип надпревари или състезания през образователната година. 

Информация за промените и настаняването може да бъде получена на тел. 0601 68 662 в Община Търговище. 

През последните години базата в Балчик бе поетапно обновявана от общинското управление. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР