Почивките на стотици хиляди туристи по света се отменят заради

...
Почивките на стотици хиляди туристи по света се отменят заради
Коментари Харесай

Британският туроператор Томас Кук обяви фалит

Почивките на стотици хиляди туристи по света се анулират поради банкрут на един от най-старите туроператори. След 178 години в бизнеса Томас Кук разгласи, че приключва активността си.

Томас Кук разгласи банкрут, откакто договарянията за преструктурирането на дълга на компанията се провалиха в последния миг. Решението за прекратяването на активността на английския туроператор влиза в действие неотложно.

Започва организация за прибирането вкъщи на към 600 хиляди туристи, от които 150 хиляди британци - най-голямата сходна интервенция в спокойно време след Втората международна война.

Фалитът на учредената през 1841 година компания ще засегне 22 хиляди работни места, от които 9 хиляди във Англия. Затрудненията за банкрутиралата туристическа компания започнаха преди няколко години, само че ориста ѝ се реши през последните дни. Тя трябваше да откри незабавно 200 милиона английски лири, само че не съумя.

19 милиона души от 16 страни всяка година се възползваха от услугите на туроператора. Според експертни оценки отливът на туристи се дължи на конкуренцията на евтините предложения в интернет и евентуално ненапълно на терзанията поради Брекзит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР