Почивката за Здравка Гергова и семейството й завършва в инфекциозната

...
Почивката за Здравка Гергова и семейството й завършва в инфекциозната
Коментари Харесай

Приеха дете в болница след къпане на плажа в Обзор

Почивката за Здравка Гергова и фамилията й приключва в инфекциозната болница във Варна. След къпане в Южния плаж в Обзор, двегодишната й дъщеричка е призната в лечебното заведение. Според нея повода са фекалните води, изливани от крайбрежно заведение в морето.

Пред камерата на Нова телевизия Здравка сподели, че е видяла по какъв начин под налягане нещо се изстрелва във водата. Видях по какъв начин под налягане нещо се изстрелва във водата и миришеше извънредно, добави тя. Местните хора обаче отхвърлят. Заведението на плажа е с утвърдена ВиК скица от основния проектант на общината.

" Няма никакви тръби на плажа. Има единствено едно дере. Като потекат водите от него, тук стават едни кафеви води “, сподели концесионерът на Южния плаж в Обзор Сергей Иванов.

13 български плажа са със наследник байрак. В Гърция за това лято пък са 519.

Отчетените равнища на ентерококи при последните взети проби пред екипа на Нова телевизия на Северния плаж в Бургас, в Лозенец, в Слънчев бряг и в Поморие са към 13 пъти под нормите.

Д-р Радин Цонев, който е шеф на поделение по гастероентерология, пък сподели, че приемът на няколко глъдки морска вода може да докара до зараза, обвързвана с разстройство, висока температура, гадене и повръщане.

" При този летен грип е желателно да се лимитират плодовете и месото. Недоброто измиване на плодовете и зеленчуците, мръсните ръце, може да докара до зараза “, сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР