Почивката в Гърция – само с формуляр. В него ще

...
Почивката в Гърция – само с формуляр. В него ще
Коментари Харесай

Защо ще ходим на почивка в Гърция само след попълнен формуляр?

Почивката в Гърция – единствено с формуляр. В него ще би трябвало да бъде разказано къде ще сме настанени, да имаме краткотрайна регистрация, с цел да ни намират по-лесно локалните управляващи при определяне на позитивна проба за ковид.

Самият формуляр ще е на британски език.

Пред Нова телевизия посланикът на Гърция у нас Димитриос Хронопулос изясни, че условията не са нови. И до момента е имало условие да се попълня книжен формуляр на границата. „ От 1 юли това ще става посредством електронна платформа. Ще се вкарват данните на хората, които пътуват. След като ги попълнят следва автоматизиран отговор, че те са попълнени. След това ще получат и QR код, с който ще преминат през границата. В случай че паднат системите и хората не могат да се записват, тогава ще се върне остарелия вид с хартиения носител”, добави Хронопулос.

Външно с значима информация за пътуващите към Гърция

Университетският учител, бизнес анализатор и бизнесмен проф. Йоаким Каламарис допусна, че инспекциите ще се правят изборно. „ Гърция няма потенциал от чиновници, с цел да могат да ревизират на място. Който не получава противоположна връзка или няма утвърждение означва, че се канселира неговото пътешестване. Няма да се връщат коли с пасажери. На място ще се попълня подобен формуляр”, изясни в „ Здравей, България” той.

Проф. Каламарис добави, че цените на храната в гръцките курорти е съвсем на равнището на тези в България.

Заради пандемията от ковид в южната ни съседка са закрити към 55 000 бизнеси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР