Почивката в чужбина би ни излязла по-евтина, ако решим да

...
Почивката в чужбина би ни излязла по-евтина, ако решим да
Коментари Харесай

Къде да отидем на море - България, Гърция или Турция?

Почивката в чужбина би ни излязла по-евтина, в случай че решим да отидем на море до края на юли. Това сподели инспекция на " Монитор “ в уеб страницата booking.com. Оказва се, че лятната отпуска в турския курорт Бодрум ще ни коства 575 лева за 5 нощувки от 15 до 20 юли.

Офертата е за тризвезден хотел с ол инклузив, предлагащ частен плаж и колела чартърен, а туристите могат да се включат и в разнообразни други занимания като голф, гмуркане и лов на риба.

В същото време, в случай че изберем родното Черноморие и се запътим към Златни пясъци, то за хотел от същия сан и цялостно изхранване ще би трябвало да се бръкнем с 638 лв., или с 63 лв. от горната страна. Трябва да имаме поради обаче, че на Златни пясъци, както и на всички места другаде по нашето море, ще би трябвало да плащаме и за чадър и шезлонг. На Златните цените са по 8-10 лв. за чадър и още толкоз за шезлонг.

В другата ни южна съседка Гърция пък цените за юли са много по-високи спрямо Турция и България. На Халкидики 5 нощувки на ол инклузив в хотел с три звезди ще ни излязат 1364 лв. за двама индивида. Тамошните домакини обаче ни примамват с обичайни гръцки ястия за обяд и вечеря и закуска на шведска маса.

Ако обаче не можем да отидем на море идния месец, а изберем началото на август, би трябвало да сме готови, че крайната сметка би ни излязла много по-солена. В Бодрум тя скача на 710 лв., или със 135 лв.. На Златните обаче сумата се повишава минимално и с цел да се печем на плажа там, ще са ни нужни 642 лв., което значи, че родното Черноморие през август би могло да ни излезе по-евтино. Гърците обаче се чака да вдигнат още повече цените и тризвездното настаняване към този момент ще ни коства 1487 лв., което е близо 10% от горната страна.

Във високия ценови сегмент обаче турските хотели оферират доста по-добри цени. За 5 нощувки на цялостен ол инклузив за двама в 5 звезден хотел в Турция домакините ни желаят 1000 лв.. Освен ястие на стомах, частен плаж и отопляем закрит басейн, то ще можем да употребяваме и спа центъра на хотела, които включват турска баня, сауна и хидромасажна вана.

За сходни условия на Златни пясъци ще би трябвало да дадем 1500 лв., като още веднъж ще можем да употребяваме външен басейн, спа зона със закрит басейн, както и сауна, само че против в допълнение възнаграждение. В Гърция обаче за сходен разкош ще ни трябват 2500 лв. за Халкидики. Освен обичайния ресторант хотелът има и лична таверна, както и няколко бара, два външни и един вътрешен басейн.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР