Почитателите ще имат възможност да гледат Ромео и Жулиета на

Почитателите ще имат възможност да гледат Ромео и Жулиета на ...

Арабеск с модерен прочит на най-великата любовна история.


Почитателите ще имат възможност да гледат "Ромео и Жулиета" на 15 юни от 19 ч. на сцената на Музикалния театър. Музика Сергей Прокофиев, хореография - Боряна Сечанова, сценография - Иван Токаджиев, костюми - Николина Костова-Богданова. Ролята на Жулиета играе Виктория Петрова, Ромео - Филип Миланов, Дойка - Даниела Иванова, Отец Лоренцо - Асен Наков, Майка Капулети - Ангелина Гаврилова, Меркуцио - Васил Дипчиков, Бенволио - Стефан Вучов, Тибалт - Ервин Есен, и др.

Трагичната история за съдбата на двамата влюбени от Верона, гениално пресъздадена преди 420 години в шедьовъра на Уилям Шекспир, се превръща в символ на първата голяма и неосъществима любов. Енигмата "Ромео и Жулиета" оживява със същата сила и в балетната музика на Сергей Прокофиев.

Спектакълът на балет "Арабеск" - "Ромео и Жулиета", е модерен танцов прочит на пиесата, в който авторският екип начело с хореографката Боряна Сечанова разсъждава върху Шекспировите представи за времето и пространството, за истината, познанието, любовта, мястото на човека в мирозданието. Проектът е финансиран от програма "Култура" на Столичната община и осъществен с подкрепата на Министерството на културата.

Източник: duma.bg