Почитателите ще имат възможност да гледат Ромео и Жулиета на

...
Почитателите ще имат възможност да гледат Ромео и Жулиета на
Коментари Харесай

Арабеск с модерен прочит на най-великата любовна история

Почитателите ще имат опция да гледат " Ромео и Жулиета " на 15 юни от 19 ч. на сцената на Музикалния спектакъл. Музика Сергей Прокофиев, хореография - Боряна Сечанова, сценография - Иван Токаджиев, костюми - Николина Костова-Богданова. Ролята на Жулиета играе Виктория Петрова, Ромео - Филип Миланов, Дойка - Даниела Иванова, Отец Лоренцо - Асен Наков, Майка Капулети - Ангелина Гаврилова, Меркуцио - Васил Дипчиков, Бенволио - Стефан Вучов, Тибалт - Ервин Есен, и други

Трагичната история за ориста на двамата влюбени от Верона, гениално пресъздадена преди 420 години в шедьовъра на Уилям Шекспир, се трансформира в знак на първата огромна и неосъществима обич. Енигмата " Ромео и Жулиета " оживява със същата мощ и в балетната музика на Сергей Прокофиев.

Спектакълът на балет " Арабеск " - " Ромео и Жулиета ", е съвременен танцов прочит на пиесата, в който авторският екип отпред с хореографката Боряна Сечанова разсъждава върху Шекспировите показа за времето и пространството, за истината, познанието, любовта, мястото на индивида в мирозданието. Проектът е финансиран от стратегия " Култура " на Столичната община и сбъднат с поддръжката на Министерството на културата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР