Почитателите на киното и телевизията са добре запознати с практиката

...
Почитателите на киното и телевизията са добре запознати с практиката
Коментари Харесай

Защо Apple не дава лошите във филмите да имат iPhone

Почитателите на киното и малкия екран са добре осведомени с практиката на така наречен продуктово позициониране. Това е потреблението на артикули и услуги на разнообразни компании, чийто имена и модели са ясно забележими за феновете.

Очаквано, практиката е доста известна в целия свят. Често посредством нея могат да се видят най-новите устройства в ръцете на известни герои, артисти и музикални реализатори.

Компаниите са склонни да заплащат солидни суми, с цел да могат продуктите им да се появят в известни филми, сериали и клипове. Или най-малко множеството от тях.

Apple не е измежду тях и съгласно информация на Bloomberg, компанията има по-различен метод за продуктовото позициониране. Тя не заплаща, само че дава устройствата си гратис за задачите на продукцията.

В подмяна обаче има няколко условия, които държи да се съблюдават. Тя желае нейните устройства да се демонстрират " единствено в най-хубава светлина ", което автоматизирано значи, че злодеите и всевъзможни негативни герои не могат да ги употребяват.

Също по този начин Apple желае продуктите ѝ да се демонстрират дискретно и да не се основава чувство за спонсорство или рекомендация на устройствата. Това е дългогодишна процедура на компанията, която датира най-малко от 2010 година, отбелязва How-to Geek.

Тогава компанията употребява епизод на " Модерно семейство ", с цел да покаже новия iPad два дни преди той да излезе по магазините. Казусът провокира отзив, като основателите на сериала обявиха, че сами са предложили на Apple, защото сюжетът на епизода е претендирал един от основните геори да бъде доста разчувствуван от нов артикул.

Не е ясно дали това дава концепция на Apple да продължи да ползва тази процедура, защото компанията не разяснява тематиката. Със сигурност обаче методът ѝ е добре прочут в Холивуд и даже е коментиран от режисьора на " Вади ножовете " Риън Джонсън.

" Apple разрешава да употребявате iPhone във филми, само че това е доста значимо, в случай че гледате филм с тайнственост - неприятните не могат да имат iPhone пред камерата ", споделя Джонсън. Това може да е евентуален жокер за по-наблюдателните фенове да схванат повече за героите преди всички останали.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР