Почитателите на художника с български корени - Христо Явашев —

...
Почитателите на художника с български корени - Христо Явашев —
Коментари Харесай

Кристо с нова експозиция в Лондон това лято

Почитателите на художника с български корени - Христо Явашев — Кристо ще могфат да се полюбуват на негова нова статуя в Лондон това лято.

В езерото "Сърпентайн " в Хайдпарк ще плува "Мастаба " (пейка на арабски, или древноегипетска гробница във формата на пресечена пирамида, каквато актьорът възнамерява за пустинята в Абу Даби) и е обвързвана с галерия на Кристо и Жан-Клод, която ще бъде показана в едноименната изложба наоколо. В изложбата ше бъдат показани фотоси от живота на артистите, някои от тях на близо 50 години.



Проектът е плануван от години и още веднъж е финансиран напълно от Кристо. Той ще може да се види от края на юни до началото на септември.



Следващият огромен план на художника е плануван да се случи в пустинята на Абу Даби, където той желае да издигне мастаба от 400 000 разноцветни варела. Това би трябвало да е единствената му непрекъсната апаратура, написа "Тhe art newspaper ".

Придишният му подобен план бяха "Плаващите кейове " на езерото Изео в Италия. Това бе най-посещаваното художествено събитие на 2016 година


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР