Почитател сте на бирата? Е, тогава има за какво да

...
Почитател сте на бирата? Е, тогава има за какво да
Коментари Харесай

Зелена светлина: бирата може да изчезне

Почитател сте на бирата? Е, тогава има защо да се притеснявате. Не за биреното коремче, успокояват климатолозите. А за изгубването на напитката. Да, тъй като съгласно най-лошите сюжети за изменението на климата, бирата може да изчезне. Тревожното предизвестие е вследствие на изследвания кои растителни култури ще бъдат наранени от климатичните промени.

професор Дабо Гуан, Университет на Източна Азия: Да, бирата играе значима обществена роля. И не става въпрос единствено за забавление. Заради климатичните промени, обаче, производството на ечемик доста ще намалее.

А по-малко ечемик значи лимитирано произвеждане на бира. И съгласно изчисленията на учените, страната, която най-вече ще пострада, е Китай.
Си Вей, учител в Университета в Пекин: Според най-лошия климатичен сюжет, при най-драматичното повишаване на температурите, потреблението на бира в Китай ще падне сред 9 и 10 %. Освен това, цената доста ще се повиши.
В листата на страните, в които ще намалее производството на бира, Съединените щати се подреждат на второ място. Следвани от Германия и Русия.
Дабо Гуан: Това, което ни чака в бъдеще, е зачестяване на рисковите метеорологични условия.
Прогнозите са, че поради честото периодично повтаряне на интервали на наводнения и суши реколтата от ечемик да падне сред 3 и 17 %.

Много страни пазят запаси от съществени зърнени култури, с цел да се предпазят от ценовите скокове на пазарите. Но ечемикът не е в този лист. Затова и прогнозите са, че бирата ще нарастне в дълготраен проект. А цената ѝ ще се вдигне най-вече в Ирландия, Италия, Канада и Полша.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР