Почитаме храбростта на всички воини на пловдивския гарнизон, които паднаха

...
Почитаме храбростта на всички воини на пловдивския гарнизон, които паднаха
Коментари Харесай

Кракачанов: Развитието на Специалните сили ще продължи

Почитаме храбростта на всички воини на пловдивския гарнизон , които паднаха по бойните полета на Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората международна война за реализиране на българския народен блян - обединяването на всички българи под един покрив. На този празник означаваме и всички български воини, които в спокойно време се готвиха и служиха да пазят териториалната целокупност и суверенитета на България. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов в Пловдив , където се организира обред по освещаването и връчване на бойното и на представителното знаме на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО).

Връчването на знамената на Съвместното командване на специфичните интервенции е акт, с които се минава в следващия стадий от развиването на българските Специални сили. То ще продължи и със основаването на още една група на специфичните сили в София, добави министър Каракачанов.

" Убеден съм, че с уменията, които получавате, под управлението на вашите командири вие ще оправдаете вашия лозунг - " Там, където другите не могат ". Не забравяйте, че в българския боен музей има десетки непознати бойни флагове от победените наши съперници, само че на никое място по света няма пленено българско бойно знаме . Пожелавам ви да пазите знамената чисти и неопетнени и да забивате знамето върху позициите на победения съперник, само че в никакъв случай да не пада в непознати ръце ".

Като шеф на защитата стоя зад Съвместното командване на специфичните интервенции. Заставам зад думата " взаимно ". Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Той беше безапелационен, че извършената през вчерашния ден сертификация на Тактическата група за специфични интервенции (ТГрСО) за застъпване в дежурство към силите за отговор на НАТО е била сполучлива, динамична и комплицирана, посредством точно на вложените взаимни старания.

Адмирал Ефтимов се обърна към командира на Специалните сили генерал-майор Явор Матеев: " Господин военачалник, в строя към този момент имате и други униформи на типовете Въоръжени сили, дано този брой се множи ! Зад вас застават и командирите на типовете Въоръжени сили и всички командири от формирования от Българската войска. Работете за съвместността, това е належащо в актуалните условия! ", прикани началникът на защитата.

Генерал-майор Явор Матеев акцентира, че през днешния ден е незабравим ден за Силите за специфични интервенции на Българската войска. " Специалните сили на Българската войска минаха през върхове, само че и доста тествания. И през днешния ден даваме всичко от себе си с това, с което разполагаме, с цел да изпълняваме нашите задания в полза на националната сигурност и суверенитета на Република България ".

 Борисов е удовлетворен, че войската прави доста работа
Борисов е удовлетворен, че войската прави доста работа

Когато имаме вярата в себе си, тогава сме непобедими, разяснява премиерът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР