Почиствайки жилищното си пространство, ние едновременно се отърсваме от негативната

...
Почиствайки жилищното си пространство, ние едновременно се отърсваме от негативната
Коментари Харесай

Чистенето като медитация – 7 правила от фън-шуй

Почиствайки жилищното си пространство, ние по едно и също време се отърсваме от отрицателната сила и привличаме в дома си позитивната сила. Доколко е значимо да мием чинии, да бършем прахуляк и да изхвърляме ненужните движимости? Учението фън-шуй ни предлага седем метода да превърнем домакинската работа в извънредно потребно за енергетиката ни занятие.

1. Отървете се от ненужните движимости, с цел да премахнете отрицателните мисли

За да започнете нов живот или да се „ нулирате “, както споделят експертите по фън-шуй, прегледайте всички дрешници, шкафове и лавици и се отървете от ненужните движимости. Освобождавайки дома си от тях, вие прочиствате мислите си.

Пробвайте да си извършите един дребен опит – изхвърлете движимост, която ви припомня за неприятни събития. Само че не в кошчето у дома, а непосредствено в контейнера на улицата! После седнете и прекарайте няколко минути в тишина, наблюдавайки страстите си. Трябва да усетите независимост и облекчение. А това е просто един нищожен предмет… Представяте ли си какво ще постигнете, в случай че изхвърлите всичко излишно?

И по този начин, ето на кои движимости не им е мястото във вашия дом:

- счупени и спукани съдове;
- счупени предмети;
- всевъзможни движимости, които не ви харесват или ви припомнят за неприятно събитие от живота ви.

После преминете към проверка на облеклата си. Тук важи същото предписание – в случай че имате скъсани или захабени облекла, които пазите за „ работни “, незабавно ги изхвърлете! Не забравяйте, че облеклата ви са отражение на вас самите. Дори и до близкия магазин би трябвало да излизате уместно облечени.

Смело се отървете и от хубавите рокли, панталони и тениски, които заради някакви аргументи не носите. Ако са в действителност качествени, можете да извършите положително дело и да ги дадете на някой, който ще има изгода от тях. Подарявайки, ще получите двойна компенсация. Това в действителност работи.

2. Прегледайте всички лавици, с цел да стигнете до осъзнаване

Ако не се справяте с нищо в работата си в нужните периоди, в случай че постоянно забравяте значими неща, в случай че ви мъчи паника и незаинтересованост – започнете да ревизирате всички лавици и шкафове у дома. Всеки един предмет би трябвало да бъде на мястото си. Не се позволява никакво безвластие, никакъв безпорядък. Лъжиците при лъжиците, вилиците при вилиците, дънките при дънките и така нататък

Веднага щом въведете цялостен ред в дома си, ще имате и същия ред в мислите си. А чистите мисли са верни мисли. И верните мисли водят до верни действия.

3. Направете главно разчистване, с цел да привлечете в дома си позитивната сила

Енергията на дома въздейства мощно на прочувственото и физическото ни положение, на връзките ни с околните, на триумфа в кариерата и на щастието в персоналния живот. Именно по тази причина в дома ви не трябва да има прахуляк и нечистотия. Фън-шуй специалистите са сигурни, че нечистотиите имат отрицателна аура и че човек не може да бъде благополучен в мръсно помещение – изключително пък в случай че е жена.

Почистването с вода би трябвало да се прави най-малко един път седмично. Водата е источник на виталната сила Ши, която е способна да пречиства, да обновява и да успокоява. И тук обаче си има някои правила:

- Отворете всички прозорци, вратите на стаите и малките врати на шкафовете. Така ще дадете излаз на силата на застоя Ци.
- Започнете почистването от входната врата към по-вътрешните пространства. Обърнете изключително внимание на труднодостъпните ъгълчета. Всичко в дома ви би трябвало да е идеално чисто.
- В никакъв случай не изтласквайте боклука, праха или мръсотията от ъглите към центъра. Отървавайте се от негатива незабавно, локално.
- Накрая запалете във всяка стая за известно време ароматични свещи или благовония. Те ще закрепят резултата на „ обновяването на пространството “.

4. Мийте чинии, с цел да усилите силата

Специалистите по фън-шуй настояват, че съдомиялните машини ни икономисват време, само че ни лишават от сила. Можем да приказваме до безспир за изгодата от водата. Самият ѝ ромон (дори в случай че идва от чешмата) ни оказва помощ да се успокоим и да реализираме душевна естетика – и в следствие да развием интуицията си, да реализираме примирение и мъдрост. А последните качества са доста нужни на дамата за основаване на топли връзки в фамилията.

Ето и още един съвет – в никакъв случай не оставяйте мръсните чинии да стоят неизмити повече от час. Мръсотията, както казахме към този момент доста пъти, носи отрицателна сила. Не си я трупайте.

5. Размествайте мебелите, с цел да привлечете нови благоприятни условия

Ако нещо в живота ви не ви харесва, променете себе си. Най-добре е да започнете от своето жилище. Да извършите ремонт би било отлично, само че и уморително и натоварващо във финансов аспект. Докато да разместите мебелите е лесна работа. Специалистите по фън-шуй ни поучават да местим масите, столовете и диваните си допустимо най-често. При това е най-добре не да обмисляте авансово разположението им, а да следвате интуицията си. Така ще задвижите силата на пространството и ще привлечете в живота си нови благоприятни условия и условия.

6. Изнасяйте боклука, с цел да забравите неприятното

Според фън-шуй кофата за отпадък е вместилище на отрицателна сила, от която би трябвало да се отървавате всеки ден. Важно е обаче да го вършиме преди залез слънце. Работата е там, че денят и нощта са две сили, Ин и Ян. Първата е дейна, а втората – пасивна. Ако желаете да сте в естетика със себе си и света, не трябва да ги пренебрегвате.

Не забравяйте и да поддържате чисти и подредени всички мебели. Не бива да има никакви трохи, останки от храна и непотребни неща – нито на масата в кухнята, нито на работното ви бюро.

Духовните учители ни поучават да прогонваме неприятните мемоари незабавно, щом се появят. За да се научите на това, започнете да изхвърляте боклука и непотребните предмети.

7. Ремонтирайте ВиК, с цел да не губите сила

Не бива да държите в дома си никакви счупени предмети – и повредите във ВиК системите в дома ви не са изключение. Ако кранът на мивката ви капе, незабавно извикайте водопроводчик и оправете нещата. В никакъв случай не отлагайте. Специалистите по фън-шуй са сигурни, че отношението ви към движимостите е правопропорционално на отношението ви към вас самите. А в случай че не обръщате внимание на себе си, вие губите сила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР