Почистването на ушите е обикновена хигиенна процедура, която повечето хора

...
Почистването на ушите е обикновена хигиенна процедура, която повечето хора
Коментари Харесай

Ушите разкриват неподозирани неща за здравето ни

Почистването на ушите е елементарна хигиенична процедура, която множеството хора вършат един път на няколко дни. Не всички обаче сме наясно, че ушната тиня има защитна функционалност и може да бъде знак за нашето здравословно положение, написа Obekti.bg, базирайки се на Bright Side.
С помощта на съчка за уши можете да видите какъв е цветът на ушната тиня и какво значи това за здравето ви.

8. Сив цвят

Ако ушната тиня е сива, без други признаци, няма какво да ви тормози. Вероятно е просто прахуляк. Този цвят е нормален за жителите на огромни градове със мощно нечист въздух.

7. Следи от кръв

Ако забележите следи от кръв, когато почиствате ушите си, това може да значи, че тъпанчето ви е перфорирано. Това може да докара до инфекции и трайно утежняване на слуха. Затова е нужно да потърсите доктор.

И това е забавно: 12 продукта вършат същински чудеса със зъбите ви - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

6. Кафяв цвят

Ако ушите ви изхвърлят прекалено количество ушна тиня, с по-тъмен цвят от нормалното, това значи, че организмът ви е претърпял прекалено много стрес. Полезно ще е да прекарате няколко дни в спокойна и спокойна конюнктура.

5. Черен цвят

Ако се случи един път, няма какво да ви тормози. Ако обаче ушите ви сърбят и сърбежът става по-силен, би трябвало да посетите доктор, тъй като черният цвят на ушната тиня демонстрира гъбична зараза.

4. Бял цвят

Белият цвят на ушната тиня може да значи, че ви липсват витамини и микроелементи, изключително желязо и мед. Яжте повече бобови храни и овесени ядки. Направете курс с витамини като добавка.

3. Неприятна миризма

Ако ушната тиня има мощна неприятна миризма, това е знак за съществуването на зараза в междинното ви ухо. Възможно е също по този начин понякога да имате звук в ушите и други необикновени чувства. Ще би трябвало да посетите УНГ експерт.

2. Течна ушна тиня

Промяната в плътността на ушната тиня може да указва началото на инфекциозен развой. Ако е по този начин, е нужно да се консултирате със експерт.

1. Суха ушна тиня

Най-лесното пояснение за сухотата на ушна тиня е неналичието на здравословни мазнини в тялото ви. Но повода може също да бъде дерматит или друго кожно заболяване, което води до изсушаване на кожата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР