Почистването на дъждоприемните шахти в община Асеновград през следващите 12

...
Почистването на дъждоприемните шахти в община Асеновград през следващите 12
Коментари Харесай

Сметосъбиращата фирма поема за още година почистването на шахтите в Асеновград

Почистването на дъждоприемните шахти в община Асеновград през идващите 12 месеца ще се прави от " КМД " - компания от Пловдив, която прави сметопочистването и сметоизвозването в града. Това излиза наяве от подписания преди към три седмици 1-годишен контракт сред градската администрация и изпълнителя. Услугата включва разчистване на дъждоприемните шахти по улиците и площадите на община Асеновград от формирани наноси и попаднали твърди боклуци.
Поръчката планува събиране на наноса в найлонови чували и натоварването му на транспортно средство, след което разчистване и на пространството към дъждоприемните шахти в деня на обработването им. Наносът следва да бъде изхвърлен в градското бунище " Капсида ", отстоящо на три километра отвън града. Според контракта, изпълнителят би трябвало да подменя изгнилите кофи и натрошените или изчезнали гривни. Ангажимент ще бъде и промяна, нивелация и подсилване на счупени и изчезнали решетки, с направени от полимер бетон и отговарящи на български държавен стандарт, както и издържащи на натоварване не по-малко от 250 kN.
При проливни дъждове компанията реализатор би трябвало да се отзовава, с цел да отвори шахти при рискови и изключителни обстановки, както и възобновяване им в границите на два часа след прекъсване на дъжда. Изпълнителят е задължен да сътвори и краткотрайна организация на придвижването, улесняваща прекосяването на дейния всеобщ и градски превоз при ремонт на дъждоприемните шахти, както и други действия, произлизащи от основана обстановка. Сумата, която ще бъде платена за услугата, е в размер на близо 84 000 лв. с Данък добавена стойност , като с изключение на в Асеновград, дъждоприемни шахти ще бъдат почиствани и в селата Тополово, Леново, Мулдава, Козаново, Конуш, Нареченски бани, Бачково и Червен. Изпълнителят е определен по аршин " най-ниска цена ", като компанията е била единствен претендент за осъществяване на услугата, макар удължение на първичния период за подаване на предложения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР