Почистването на черния дроб е добър начин да поддържате доброто

...
Почистването на черния дроб е добър начин да поддържате доброто
Коментари Харесай

Почистете черния дроб и възстановете функциите му!

Почистването на черния дроб е добър метод да поддържате положителното му здраве.

Черният дроб е един от главните стълбове на нашето здраве и може би единственият орган, който може да бъде възобновен. Въпреки това, в случай че не му обърнете внимание, други органи, чиято работа зависи от черния дроб, ще пострадат.

Грижете се за здравето на черния си дроб. От това зависи и здравето на всички органи. Не забравяйте, че това е в основата на всички основи. Ако черният дроб е здрав и тялото ще бъде крепко ”, написа средновековният академик и доктор Авицена.

Повечето хора ще кажат: “Черният дроб не ме боли. ” И това е правилно, даже когато е болен, черният дроб в действителност не боли, тъй като в него няма нервни окончания. Можем единствено да почувстваме тежестта и дискомфорта, когато увеличеният черен дроб притиска прилежащите органи.

Предлагаме ви остаряла рецепта за естествено разчистване на черния дроб, която може елементарно и бързо да се подготви вкъщи. Изпробвайте я, а тялото ви ще бъде признателно.

Почистване на черния дроб в домашни условия
Тежест след хранене, болежка в подребрието, уязвимост, зной? Време е да почистите черния си дроб! Най-добре е да извършите това незабавно след прибирането на реколтата, защото цвеклото по това време съдържа оптимално количество потребни субстанции. Опитайте се да употребявате цвекло, отглеждано в градината ви, без химикали.

Необходими съставки:
1 супена лъжица нарязано цвекло
1/2 чаша стафиди
сок от един лимон
2 супени лъжици вода

Приготвяне:
Обелете и нарежете цвеклото на дребни кубчета. Налейте вода в тенджера и я сложете да заври. Когато водата заври, прибавете цвеклото и стафидите.

Изключете котлона, покрийте съда с похлупак. Оставете да престои за 45-60 минути.

Охладената примес изсипете в блендер и прибавете лимонен сок.

Разбийте до еднородно положение и прецедете през тензух.

Естественият балсам за черен дроб е подготвен!

Препоръчително е да се пие 2 пъти дневно по 200 мл. – заран на празен корем и преди обяд.

Съвет
Не добавяйте сол или подправки към отварата. Използвайте през почивния си ден, защото цвеклото има изразен диуретичен резултат.

Противопоказания
Въпреки всички лечебни свойства на цвеклото, преди да пристъпите към разчистване на черния дроб с негова помощ, би трябвало да се консултирате с Вашия доктор и да претеглите плюсовете и минусите, изключително деликатно в следните случаи:

Заболявания на бъбреците и артрит: Оксаловата киселина, съдържаща се в цвеклото, е противопоказана за хора с тези болести.
Ниско налягане: Напитките от цвекло понижават кръвното налягане, което може да повлияе неподходящо върху здравето на хипотониците
Повишена кръвна захар: Цвеклото съдържа доста захар, което може да усили риска от развиване на диабет.

Почистването на черния дроб с национални средства не е панацея. Използването единствено на национални средства не е задоволително. За да се предотврати появяването на чернодробно заболяване, би трябвало да измененията метода си на живот, да отслабнете, да намалите количеството мазнини в храната, която консумирате. И най-важното – да се движите повече!

Черният дроб е филтър на нашето тяло, който пропуща през себе си цялата ни кръв 400 пъти дневно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР