Почистване на река Тученишка, която минава през парк Кайлъка“ и

...
Почистване на река Тученишка, която минава през парк Кайлъка“ и
Коментари Харесай

Еколози и скаути ще чистят от боклуци Тученишката бара в Плевен

Почистване на река Тученишка, която минава през парк „ Кайлъка “ и през Плевен, провежда на следващия ден, 11 май, природозащитната организация WWF. В акцията ще взе участие и Организацията на българските скаути. Сборният пункт е в Кайлъка – в 9,00 ч., оповестиха основателите. Те канят всички, които обичат природата, да се включат в почистването.
Акции по почистването на реки ще има и на други места в страната, разясняват от WWF. 12 скаутски клуба дружно с природозащитници и доброволци, ще чистят от отпадъци бреговете на Искър, Дунав, Русенски лом, Камчия, Черна, Батова, Еленска, Тученишка, Чернелка и на Шабленското езеро  
„ Изхвърлянето на пластмасови боклуци и петролни артикули, както и изпускането на индустриални води повреждат речните екосистеми и водят до последователното загиване на техните типове. Чрез вливането си в морето реките придвижват в него и своите нечисти води. По този метод отпадъците се популяризират и унищожават местообитания и екосистеми по целия свят. Поддържането на сладководните водоеми е от извънредно значимо значение, в случай че желаеме животът на Земята да продължи да бъде подобен, какъвто го познаваме. Усилията на всеки един от нас имат значение “, приканват от WWF.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР