Почистване на дървесна и храстова растителност от коритото на река

...
Почистване на дървесна и храстова растителност от коритото на река
Коментари Харесай

Почистват реката и източват един язовир в Асенoвградско

Почистване на дървесна и храстова растителност от коритото на река Чая в Асеновград ще стартира до края на този месец, предава кореспондентът на.
До това решение се стигна след осъществен оглед в зоната на градската й регулация. Дейността ще се извърши напълно с пари от Община Асенoвград. Специално формирана комисия ще има за цел да извърши оглед за места, в които се постанова разчистване и на наносите по течението на асеновградската река. Вече са завършили и инспекциите за положението на 19-те язовира на територията на общината, за които градкста администрация има подписани контракти за концесия или наем.
За някои от водоемите са направени наставления за ремонт на изпускателни кранове, поддържане на язовирния откос и разчистване на дървесна растителност. „ Голяма част от рекомендациите към този момент са изпълнени “, съобщи кметът на Асенoвград лекар Емил Караиванов. Той уточни, че предписанията са били отправени за язовирите „ Елока “ и „ Пеева равнища “, по които работата е завършила. Предстои ремонт и на тези, край Тополово и Червен.
Процедура по извеждане от употреба ще започва единствено за язовира край село Нови извор. „ Тази мярка е наложителна, само че не заради заплаха, а поради липса на стопански и естествени изгоди от поддържането на водоема. “, изясни градоначалникът. Тоест язовирът не се употребява за поливане или риборазвъждане. На този стадий, равнищата на язоврите в Асенoвградско се поддържат на минимално равнище за да могат да поемат спомагателни количества вода при нужда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР