Почистиха част от надписите в подкрепа на Украйна от Паметника

...
Почистиха част от надписите в подкрепа на Украйна от Паметника
Коментари Харесай

Почистиха част от надписите в подкрепа на Украйна от Паметника на съветската армия

Почистиха част от надписите в поддръжка на Украйна от Паметника на руската войска. Миенето ще продължи и на следващия ден. Паметникът беше изписан и изрисуван през вчерашния ден в символ на митинг поради ареста на трима малолетни, написали " Спасете Украйна " върху монумента.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи разпореди дисциплинарна инспекция, която да откри дали чиновниците на реда са надвишили пълномощията си при ареста на тримата малолетни.

Почистването на паметника е финансирано от градския съвет на Българска социалистическа партия - София и българския антифашистки съюз. Според тях оскверняването, на който и да е паметник, демонстрира липса на просвета и образование.

" При всички положения, в случай че малко са чели история ще знаят, че в руската войска е имало и украинци и от доста други народности, в това число в съпротивителното придвижване против Хитлер е имало и французи и леви и десни партизански отряди. Така че, в случай че не си удовлетворен от в този момент, каквото се случва, би трябвало да отричаш, че Сталин и Чърчил са били общ фронт ", разяснява Борис Цветков, ръководител на български антифашистки съюз - София.

Споровете дали монументът би трябвало да бъде изместен от Княжевската градина продължиха и през днешния ден. Хората, които поддържат концепцията за незабавния му ремонт се заканиха, че незабавно след почистването, ще провеждат нова акция. Голяма част от минувачите поддържат митинга от през вчерашния ден.

" Той е желал просто да изрази личната си гражданска позиция. Не е буйствал. Нищо не се е случило повече от това. Защо е трябвало да го задържат за безчинство? ", пита Тонка Генова, майка на един от задържаните.

На отправената за през днешния ден покана от шефа на Столична дирекция на вътрешните работи към управлението на образователното заведение, където младежите учат, e отишъл единствено един родител. От учебното заведение излязоха с позиция във фейсбук в поддръжка на учениците си. В поста се споделя: Деца, гордеем се с Вас!И дружно с Вас споделяме без съмнение:#SaveUkraine!

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР