Починалото в монтанската многопрофилна болница бебе е внук на бившия

...
Починалото в монтанската многопрофилна болница бебе е внук на бившия
Коментари Харесай

Мистериозно починалото новородено в Монтана се оказа внуче на... ВИДЕО

Починалото в монтанската многопрофилна болница бебе е внук на някогашния кмет на врачанското село Лютаджик Ивайло Георгиев-Кръцата. Това твърди BulNews.

Бебето е родено на 23 януари следобяд в МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ в Монтана. Родителите споделят, че то е било крепко, а бременността на майката е протекла по естествен метод. Два дни след раждането всичко било наред, само че през нощта сред 25 и 26 януари се случва нещо, в резултат на което детето почива.

Младото семейство е от Враца, само че майката Изабела Петрова е решила да роди в болничното заведение в Монтана, тъй като е чула доста положителни мнения. Нейн доктор е бил завеждащият на родилното поделение Захари Николов.

На 23 януари тя получила болки и лекуващият й доктор я изпратил в болничното заведение, където била призната. Тъй като не е имала разобличаване, медиците взели решение раждането да бъде със секцио.

Детето се родило крепко и витално с тегло 3 500 грама и 50 сантиметра. В първите два дни всичко било наред, като никой не уведомил майката за съществуването на никакви здравословни проблеми. Тя видяла бебето на втория ден след раждането.

„ Ръчичката му беше ледена и трепереше “, спомня си дамата, като добавя, че лекарите й споделили, че това е обикновено.

Изабела споделя, че вечерта детето повърнало в креватчето, само че сестрите не взели ограничения да го изправят и да го оригнат. Часове по-късно детето почива.

„ Никой не ни уведомява. Това става сред 00.30 и 1 часа. Никой не е известил майката, че детето се е влошило и има здравословни проблеми “, споделя бащата Петър Цветанов.

През нощта са извикани кардиолог и педиатър, заради влошеното положение на бебето, само че никой не е споделил на родилката, която е била в прилежащо помещение. Едва на идната заран тя научава, че детето й се бори за живота си.

Опечалените родители и околните им са упорствали детето да бъде превозено в София, само че от болничното заведение са им дали отговор, че това е невероятно, защото положението му е прекомерно тежко.

„ Как три дни след раждането нашето бебе е при здравите деца, а след това умира? “, пита бабата на умрялото бебе.

От МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ в Монтана обявиха, че е прекомерно рано за изказвания и е образувана комисия, която ще ревизира случая.

„ Чакат се резултатите от хистологичната експертиза, която ще стане подготвена след не по-малко от 20 дни “, допълват от лечебното заведение.

Родителите са внесли сигнал в прокуратурата в Монтана. Те желаят да получат правдивост и в случай че е позволена лекарска неточност, докторите да бъдат лишени от правата си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Видео: bTV
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР