Починалият в Албания български боксьор Борис Станчов е изпил ампула

...
Починалият в Албания български боксьор Борис Станчов е изпил ампула
Коментари Харесай

Боксьорът Борис Станчов изпил ампула преди мача в Албания

Починалият в Албания български боксьор Борис Станчов е изпил ампула с незнайно наличие преди последния си мач. Това твърди неговият съотборник Руслан Николов. По думите му и треньорът, и всички съотборници знаели, че Борис се състезава с персоналната карта на братовчед си.


В ефира на утринния блок на Българска национална телевизия треньорът Венцислав Георгиев отхвърли да е знаел за заменената идентичност. Според някогашния президент на Българския професионален боксов съюз доктор Георги Езекиев обаче Станчов е имал възбрана да се състезава и по тази причина употребявал персоналната карта на братовчед си.

Според съотборника на Борис Станчов - Руслан Николов - точно ампулата, която е изпил преди мача, е повода той да издъхне на боксовия кръг. Станчов не желал да я изпие, само че треньорът настоял, като му споделил, че това ще му даде повече мощ.
Руслан Николов, съотборник на Борис: И той му сподели - аре бе, женчо, толкоз ли не можеш да изпиеш една ампула и му я изсипа в шишето за водата и той я изпи. Това се видя към този момент надлежно като стартира мачът, че е по-отпаднал, а беше толкоз натрениран, с толкоз хъс, а игра толкоз едва.
Руслан споделя и че Борис е желал да прекъсне мача още в третия рунд, само че никой не му обърнал внимание. А доказателство, че треньорът знаел за заменената идентичност, съгласно Руслан, е това, че е подсещал Борис да не не помни персоналната карта на братовчед си, когато вървят на съревнование. Според сестрата на Борис той даже е имал спогодба да губи мачове.
Лиляна Станчова, сестра на умрелия Борис: Всичките другари на него му се подиграваха като загуби мач. И той вика, не бе брат, просто треньорът ми споделя да загуба повече точки, да може да вземе повече пари.
Треньорът Георгиев отхвърля за ампулата. За Българска национална телевизия той изясни, че състезателите са пили само вода преди мача. Отрича и да е знаел за заменената идентичност.
Венцислав Георгиев, сегашен треньор, управител: Ние го знаем като Боби Джи. Повечето боксьори си имат прякори. Той си е извадил документите на това лице и идва да се боксира. Ще играеш ли, ще играя! Дори на кантара във въпросния ден се качи и се подписа като Исус Величков, след него се подписах аз.
От Българския професионален боксов съюз обявиха, че заменената идентичност е казус в историята, само че все пак, ще създадат инспекция на всички регистрирани 68 състезатели. Резултатите от аутопсията на Борис Станчов се чакат в околните дни. По случая тече следствие. Днес в столичното 8-мо районно бяха разпитани очевидци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР