Починалият трагично петкратен шампион в НБА Коби Брайънт ще влезе

...
Починалият трагично петкратен шампион в НБА Коби Брайънт ще влезе
Коментари Харесай

Коби Брайънт влиза посмъртно в Залата на славата

Починалият трагично петкратен първенец в НБА Коби Брайънт ще влезе посмъртно в баскетболната зала на славата “Джеймс Нейсмит ”, оповестява журналистът от Athletic Шамс Чарания в Туитър.

Брайънт почина злополучно през януари на 41-годишна възраст в хеликоптерна злополука покрай Ел Ей, при която починаха още осем души, в това число и щерка му Джана. Баскетболистът прекара цялата си 20-годишна кариера в НБА с екипа на Лос Анджелис Лейкърс. С отбора той доближи до пет шампионски пръстена. Освен това Брайънт бе 18-кратен участник в „ Мача на звездите “ и бе избран за „ Най-полезен състезател “ в лигата през 2008, като оказа помощ и на Съединени американски щати да стане олимпийски първенец на Игрите в Пекин през 2008 и Лондон четири години по-късно.

Заедно с Брайънт в Залата на славата ще влязат Тим Дънкан и Кевин Гарнет. Това ще бъде оповестено публично през днешния ден. За включване в Залата на славата са нужни 18 от 24 гласа от членовете на почетния комитет. Церемонията по включване на играчите ще се състои в края на август в Спрингфийлд. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР