Починалите по света от усложнения, причинени от новия коронавирус, надхвърлиха

...
Починалите по света от усложнения, причинени от новия коронавирус, надхвърлиха
Коментари Харесай

Жертвите от COVID-19 надминаха 700 хил., заразен умира на всеки 15 секунди

Починалите по света от затруднения, породени от новия ковид, надвишиха 700 хиляди, а през последните две седмици е умирал по един на всеки 15 секунди, заяви " Ройтерс ".

Агенцията се базира на лични калкулации, съгласно които Съединени американски щати, Бразилия, Индия и Мексико способстват най-вече за тази черна статистика. COVID-19 е отнемал живота на съвсем 5900 души във всеки ден от последните 14 дни, или 247 души на час.

Заразените по света са над 18.5 милиона души, само че действителният им броя евентуално е в пъти по-голям.

Съединени американски щати и изключително Латинска Америка са сега епицентърът на пандемията. Основната причина за нещастието на латиноамериканците е бедността и претъпканите в мизерни квартали над 100 милиона души. В региона, включващ и Карибско море, мнозина работят в неофициалния бранш от стопанската система, т.е. нямат трудови контракти, обществена и здравна отбрана и са принудени да не престават да вървят на работа, с цел да не останат без никакви приходи.

Тук към този момент има публично над 206 хиляди умряли, което е към 30% от всички в света, а в понеделник броят на инфектираните надвиши 5 милиона. Във вторник в Бразилия смъртните случаи надвишиха 96 хиляди, съвсем 50 хиляди са умрелите в Мексико, а пандемията се форсира в Колумбия, Перу, Аржентина и Боливия.

Една от най-богатите в света страни с към 330 милиона американци продължава да се бори с преодоляване на болестта. Тук има най-вече умряли - близо 158 хиляди (4.82 на 10 хиляди души население) и съвсем 4.79 млн. регистрирани случаи на инфектирани.

В понеделник основният епидемиолог на страната доктор Антъни Фаучи съобщи, че щатите с доста случаи на инфектирани би трябвало да обмислят възобновяване на ограничаващите ограничения. Целта е да бъде понижен броят на изумените от ковид, преди да е настъпил новият грипен сезон, т.е. някъде до края на есента.

" Ройтерс " слага и България в посочените като проблематични страни като Белгия, Австралия, Япония, Хонконг, Боливия, Судан, Етиопия, Израел и Узбекистан.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР