Починалите от началото на епидемията от новия коронавирус в Иран

...
Починалите от началото на епидемията от новия коронавирус в Иран
Коментари Харесай

Починалите от COVID-19 в Иран надхвърлиха 12 000 души

Починалите от началото на епидемията от новия ковид в Иран надвишиха 12 000 души. Това оповестиха от здравното министерство на страната, като допълниха, че през миналото денонощие са умряли още 153 души, оповестява " Ройтерс ".

През последната седмица се записва внезапно нарастване на броя на новозаразените и умрелите, откакто ограничаващите ограничения бяха разхлабени.

Общият брой на инфекциите е достигнал 248 379, 209 463 души са се възстановили, съобщи представителят на министерството Сима Садат Лари в изказване по държавната телевизия.

Иран записва 200 смъртни случая от COVID-19 в границите на 24-часов интервал във вторник, най-високата публична цифра, записана от министерството.

Президентът Хасан Рухани в събота стартира нови ограничения, с цел да се опита да ограничи разпространяването. Иранците, които не носят маски, ще бъдат отказани от държавните служби, а работните места, които не съблюдават здравните протоколи, ще бъдат затворени за една седмица, сподели той.

През последните дни държавната телевизия постоянно излъчва изявленията с кореспонденти, разпитващи хората в градския превоз и в комерсиалните центрове за какво не носят маски.

Някои споделят, че не изпитват възприятие за необходимост, други споделят, че маските са неуместни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР