Починалите от коронавируса в САЩ днес са 600, а официално

...
Починалите от коронавируса в САЩ днес са 600, а официално
Коментари Харесай

Починалите от коронавируса в САЩ станаха 600, официално обявените случаи са близо 50 000

Починалите от ковид в Съединени американски щати през днешния ден са 600, а публично огласените случаи на COVID-19 са близо 50 000, сочат данните на университета "Джонс Хопкинс ", считани за доста надеждни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите, от своя страна, оповестяват за общо 44 183-ма инфектирани, с 10 779 повече от предходното броене, и за нарастване на смъртните случаи със 144 до 544.

В Ню Йорк оповестиха изключително състояние поради коронавуриса

Случаи на ковид са регистрирани във всичките 50 щата и в окръг Колумбия. Общият брой не включва инфектираните измежду репатрираните жители от Ухан, останалата част на Китай и Япония. Данните на Центровете не отразяват безусловно случаите, докладвани от обособените щати.

Съединени американски щати се подреждат трети по брой регистрирани случаи на болест след Китай и Италия. Повечето от смъртните случаи са в Ню Йорк, трансформирал се в епицентър на епидемията от новия вирус в Съединени американски щати. Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо съобщи през днешния ден, че в щата се следи удвояване на доказаните случаи на ковид на всеки към три дни. Той акцентира, че в щата Ню Йорк в този момент има над 25 000 случая, което е близо 10 пъти повече от доказаните случаи в Калифорния, вторият най-засегнат щат.

Според Куомо това високо ниво на заразяване значи, че епидемията може да доближи връхната си точка в границите на 14 до 21 дни, т.е. по-рано от плануваното, което прави още по-спешна потребността от доставка на здравно съоръжение, отпред с респираторите, за които Ню Йорк упорства пред федералното държавно управление от дни. Щатът с близо 20 милиона поданици разполага сега с близо 10 000 респиратора, само че ще са му нужни най-малко още 30 000, с цел да се оправи с упования приток на хора в лечебните заведения.

Щатските управляващи считат също, че ще са нужни и повече спомагателни болнични кревати от първичните прогнози. Според тях ще са нужни още 140 000 кревати.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2306  ПАСЕ: Спазвайте Европейската спогодба за правата на индивида при изключителните ограничения ПАСЕ: Спазвайте Европейската спогодба за правата на индивида при изключителните ограничения  Китай победи ковид. Наистина ли? Китай победи ковид. Наистина ли?  Глоба сред 400 и 3000 евро в Италия за неспазване на карантината Глоба сред 400 и 3000 евро в Италия за неспазване на карантината
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР