Починалите от коронавирус в САЩ могат да надхвърлят 200 000

...
Починалите от коронавирус в САЩ могат да надхвърлят 200 000
Коментари Харесай

Прогнозират близо 210 000 починали от коронавирус в САЩ до ноември

Починалите от ковид в Съединени американски щати могат да надвишават 200 000 души до ноември тази година. Това излиза наяве от нови прогнози на американския Институт за здравни индикатори и оценки (Institute for Health Metrics and Evaluation) към Вашингтонския университет.

Но повече от 45 000 човешки живота могат да бъдат избавени , в случай че множеството американци носят маски на социална места.

Според модела на института в Съединени американски щати могат да починат още 78 000 души от ковид до 1 ноември и да доближат до общо 208 000. В момента жертвите на ковид в страната са 131 000.
 Учени чакат още 35 000 умряли от ковид в Съединени американски щати до август
Учени чакат още 35 000 умряли от ковид в Съединени американски щати до август

Изследователи от Вашингтонския университет са пресметнали, че умрелите могат да набъбнат до 145 728 души

Новите смъртни случаи могат да бъдат понижени с близо 60% и до общо 163 000, в случай че 95% от американците носят маски на публични места . Това може да се случи единствено в случай че щатските или локални управляващи задължат американците да носят маски. В момента шепа щати задължават носене на маски.

Докато моделът до 1 ноември жертвите да са 208 000 е най-вероятен, различен демонстрира, че умрелите могат да набъбнат от 186 000 до 244 541 до ноември в случай, че не се носят маски.

Предишният модел предвиждаше 175 000 умряли до 1 октомври. Новият модел за първи път е продължен до ноември.

Докато през днешния ден се чака инфектираните с ковид в Съединени американски щати да надвишават 3 милиона случая, Axios пък разгласява данни, които демонстрират, че смъртността от вируса в страната е спаднала, само че има възможност това да се промени.

Общата смъртност от ковид в Съединени американски щати е спаднала от " към 7% в средата на април до към 2% при започване на юли ". Според специалисти това се дължи на повече проби, по-голямата част от инфектираните са млади и здрави хора спрямо началото и за момента младите не популяризират вируса измежду по-уязвими хора. Отделно лекарите научиха по какъв начин по-добре да лекуват пациентите , което понижава смъртността в лечебните заведения. Почти с 50% е намаляла смъртността в лечебните заведения от пика през април.

Но сега някои щати са изправени пред огромна здравна рецесия. Сред най-засегнатите са Флорида, Тексас и Ариозна. В Тексас близо 80% от болничните кревати са заети, а леглата в интензивните отделения в най-големите градове, в това число Сан Антонио и Хюстън, са запълнени. Има предизвестия, че лечебните заведения могат да бъдат претрупани в идващите дни. В Тексас са регистрирани повече от 2670 умряли и над 200 000 инфектирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР