Починалите от COVID-19 в Европа може да достигнат 2,2 милиона

...
Починалите от COVID-19 в Европа може да достигнат 2,2 милиона
Коментари Харесай

Починалите от COVID-19 в Европа може да достигнат 2,2 млн. души до март, предупреждава СЗО |

Починалите от COVID-19 в Европа може да доближат 2,2 милиона души до март 2022 година, предизвестява Световната здравна организация.

Прогнозата ù е за още 700 000 смъртни случая на Стария континент и елементи от Азия. Регистрираните досега в 53 страни в определяния от СЗО като " Европейски район " (вкл. Израел, някогашни руски републики като Таджикистан и Узбекистан) са към 1,5 милиона.

Организацията предизвестява за иден " висок или екстремален напън " върху интензивните отделения в 49 страни до март 2022 година на фона на надигащата се нова Коронавирус вълна в Европа. Тя принуди Австрия да се върне към локдауна, а други страни да разискват и ползват нови ограничения. Франция, Германия и Гърция скоро може да създадат наложителни бустерните дози, с цел да бъдат считани жителите им за изцяло имунизирани, написа Би Би Си, само че отбелязва, че в няколко страни има яростни митинги против новите ограничения. Нидерландия да вземем за пример претърпя няколко нощи на протести поради отчасти въведен локдаун.

В известието си СЗО обаче показва, че Коронавирус е главната причина за смъртността в Европейския район.

Прогнозата за броя на смъртните случаи до март се основава на настоящата наклонност. Сега доказаните смъртни случаи, свързани с ковид, са близо  4200 на ден. Големият брой неимунизирани в някои страни, каквато е и България, и преобладаващото разпространяване на " Делта " разновидността са основни фактори за разпространяването на заболяването в Европейския район, отбелязва СЗО.

Директорът на СЗО за Европа доктор Ханс Клуге прикани тези, които към момента не са имунизирани да го създадат. " Всички ние имаме опцията и отговорността да помогнем, с цел да избегнем нови нещастия и загуба на живот, да сведем до най-малко риска от бъдещи ограничавания за обществото и бизнеса през зимния сезон ", сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР