Починалите майки и дъщеря от Благоевград били принудени да си

...
Починалите майки и дъщеря от Благоевград били принудени да си
Коментари Харесай

Покъртителен разказ: Починалите майки и дъщеря от Благоевград били принудени да си платят тестовете за COVID-19

Починалите майки и щерка от Благоевград били принудени да си платят тестванията за COVID-19. Това описа тяхна родственик пред „ Господари.ком “. Отгоре на всичко, въпреки и в тежко положение, те не били признати незабавно в болница, а пратени да си вървят у дома. Така се изгубило скъпо време за тяхното лекуване, безапелационни са околните им. Ето какво описа още сестрата на умрялата по-възрастна жена, която макар, че е била в контакт с една от инфектираните, към момента не е потърсена от здравните управляващи:
„ Племенницата ми отсам си потегли на 15-ти. Работи в оптика на „ Бели Дунав “, на метростанцията. След работа незабавно си потегля. Отива на централна автогара и взема рейс до Благоевград. Оттам продължава за Разлог, където я посреща брат й. Тя няма никакви признаци. На 18-ти подвига температура 39, 8 градуса и стартира да я боли гърло. Обаждат се по телефона, нейният персонален доктор е в Благоевград. Той предписва антибиотици. Два дни след всичко това заболява и сестра ми от същото. Племенницата ми я взема в колата и я кара в Разлог при джипито, което обслужва нашите села. Междувременно вършат и фотография на белите дробове. Няма нищо. Връщат се на село, само че стават все по-зле да стават.

На 24-ти племенникът ми ги закарва в Благоевградската болница, където отхвърлят да ги одобряват. За лекарите нямало доказателства до момента в който не се създадат тестванията, нямат опция да реагират. Племенникът ми вади 70 лв. и заплаща два бързи теста, които са негативни. И тогава той заплаща 200 лв. за другите проби. Те им споделят да се върнат у дома.

Това най-вече ме възмущава. Племенникът ми ги завежда в жилището си. Прекарват нощта, те си знаят по какъв начин. След като излизат другите проби, те са позитивни. Чак тогава ги одобряват към този момент в инфекциозно. На 25-ти, на този ярък празник, ние получаваме най-лошото. Племенницата ми се обажда на брат си и споделя: „ Привеждат ни в реанимация “. Това е последната ни връзка с тях. Другото е в ковчег.

Безхаберието по селата и в провинцията е по този начин. Те ги изтърваха. Племенницата живее в блока ми. Дойде на 13-ти вечерта. Като контактно лице никой до момента не ме е потърсил. Не може да ме убеди ген. Мутафчийски, че са създали всичко, които е било нужно за околните ми. Дано племенникът ми се излекува, единствено той ми остана “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР