Починалата пророчица, известна като Баба Ванга, е направила две пророчества

...
Починалата пророчица, известна като Баба Ванга, е направила две пророчества
Коментари Харесай

Предсказанието на Ванга за 2018 г., което обърка учените

Починалата пророчица, известна като Баба Ванга, е направила две пророчества за 2018 година, написа „ Нюзуик” (Newsweek).

Едното твърди, че ще бъде открита нова форма на сила на Венера. Венера от време на време е наричана планета-сестра на Земята, тъй че каква е вероятността там да има напълно нов тип сила, която чака да бъде открита и вкарана в приложимост?

„ Венера е естествено място за проучване, тъй като това е планета, сходна на нашата,” разяснява Пол Бърн, планетарен геолог в Държавния университет в Северна Каролина.

Двете планети са с сходни размери, с сходна компактност и имат сходни гравитации. И въпреки всичко Венера е доста по-различна от Земята – там е горещо, денят е по-дълъг от земната година и атмосферата е формирана съвсем напълно от въглероден диоксид.

Учените към момента се пробват да схванат какво тъкмо има на повърхността на Венера. Последните данни оттова са събрани преди две десетилетия. Оттогава няма нова информация.

Европейската галактическа организация изпрати галактическия транспортен съд, наименуван „ Венус Експерс”, с цел да изучи атмосферата на планетата през 2005 година, като задачата завърши през 2014 година, когато свърши горивото. Подобен транспортен съд изпратиха и японците.

И нито една от тези задачи не се опита да проникне през дебелите облаци от въглероден диоксид на Венера, които блокират множеството общоприети принадлежности за проучване на повърхността.

Най-добрият залог на учените е радарът, само че той е обвързван с до спомагателни разноски и затруднения.

НАСА включи изследване на повърхността на Венера в листата си с цели в границите на нашата слънчева система и разиска евентуална задача с Русия, само че към този момент няма никакви действителни проекти.

А Венера е земен вид планета в обитаемата зона. Ако се намираше на няколко светлинни години щеше да бъде във фокуса на изследванията.

Въпреки всички незнайни учените знаят, че повърхността на Венера е доста по-млада, в сравнение с се смяташе преди: На цялата планета има единствено към хиляда кратера, а останалите са изтрити от потоци от лава или други типове повърхностни промени. Най-добрият метод в действителност да разберем какво се случва там, счита Бърн, ще бъде да върнем проба в лабораториите на Земята, само че това надали ще се случи скоро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР