Починал е Петър Междуречки, бивш кмет на София. Той беше

...
Починал е Петър Междуречки, бивш кмет на София. Той беше
Коментари Харесай

Скръбна вест: Почина бившият кмет на София Петър Междуречки!

Починал е Петър Междуречки, някогашен кмет на София. Той беше градоначалник на столицата 8 години - от 1978 до 1986.

Роден е на 2 май 1934 година в Неврокоп в фамилията на Александър и Мара Междуречки.Дядо му Гоце Междуречки е деятел на ВМОРО и произлиза от Междурек, Кукушко. Баща му става по-късно арбитър в Народния съд. През 1936 година фамилията се мести в София. Член е на Българска комунистическа партия от 1965 година В гимназията е ръководител на сдружението на българо-съветската дружба. През 1957 година приключва Юридическия факултет на Софийския университет, а по-късно науки и външна търговия в Западен Берлин.

През 1962 година постъпва на работа в Министерството на външните работи. Междуречки приключва интернационалните връзки в Москва през 1965 година След това работи като аташе и трети секретар. От 1968 година е завеждащ стокообмена при комерсиалното посланичество на България във Федерална Република Германия. През 1971 година става старши инструктор в отдел „ Външна политика и интернационалните връзки “ при Централен комитет на Българска комунистическа партия.

В интервала 1974 – 1978 година е дипломат на България във Федерална Република Германия. Кмет е на София от 1978 до 1986 година След това от 1986 до 1991 година е дипломат на България в Германска демократична република. По време на мандата му се оправят булевардите „ Александър Стамболийски “, „ Драган Цанков “, „ Ботевградско шосе “, както и Околовръстният път.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР