Починал е и вторият работник, който пострада при инцидента в

...
Починал е и вторият работник, който пострада при инцидента в
Коментари Харесай

Починал е и вторият работник, който пострада при инцидента в завод "Арсенал" в Казанлък

Починал е и вторият служащ, който пострада при случая в цех " Арсенал " в Казанлък. Това стана ясно от думите на регионалния шеф на Стара Загора Гергана Микова в ефира на Нова телевизия. " За жал жертвите на тази покруса са две към този момент.

Разговарях с проф. Йовчев, шефа на Университетската болница в Стара Загора, той удостовери, че в 02.15 часа е умрял раненият служащ ", изясни Микова и добави, че мъжът е бил с 85% изгаряния.

Тя разясни, че точно заради тежкото положение на служащия той не е бил превозен в Пловдив, каквито са били първичните планове.

" Няма други ранени. Работниците, които са били в странични пространства на цеха, са били изведени ", сподели още Микова.

Тя означи, че оттук насетне контролните органи да си свършат работата. " Тяхна е последната дума ", сподели още регионалният шеф.

" Фокус " напомня: Починалият е 46-годишен мъж. Освен него при случая почина и 26-годишен мъж от мъглижкото село Шаново. Първоначалната информация сочи, че в тази ситуация става въпрос за индустриална повреда - запалване в завод 130 на Завод 3 в цех „ Арсенал " в Казанлък.

От Инспекцията по труда прецизираха, че двамата мъже са работили на машина за разбъркване на сформира за стартови заряди за муниции. Сместа, с която са работили, не е взривоопасна, само че е мощно пожароопасна в положението, в което се работи с нея. По предварителна информация по време на работата сместа се възпламенява, вследствие на което двамата получават изгаряния.

Предстои да бъдат прегледани документи, свързани с софтуерните условия за изделието, условията за сигурност при работа с машината, както и други документи, свързани с цялостната организация на сигурността на труда на работните места на потърпевшите.

Ще бъдат прегледани и предоставени резултати от следствията на други контролни и проверяващи органи, имащи отношение към аргументите за злополуката, като „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", следствени органи и така нататък

Пред публицисти изпълнителният шеф на цех „ Арсенал " Николай Ибушев разясни, че в тази ситуация се касае за нарушаване на инструкциите за безвредна работа.
Междувременно Окръжна прокуратура-Стара Загора и Инспекцията по труда правят инспекция по отношение на случая.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР