Починал е 61-годишният - любим учител по философия на учениците

...
Починал е 61-годишният - любим учител по философия на учениците
Коментари Харесай

Пловдив скърби, само на 61 г. ни напусна Тодор Христев

Починал е 61-годишният - обичан преподавател по философия на учениците от Френската езикова гимназия в Пловдив и някогашен общински консултант в града под тепетата. За нещастието оповестиха в обществените мрежи негови близки и другари, които страдат от загубата:

" Докога!

Омръзна ми да бъда неприятен вестоносец, само че не мога да не оповестя на всичките си някогашни възпитаници, сътрудници и другари, че нощес си е отишъл един от моите интелигентни, положителни и необятно скроени сътрудници -...

Мъка и гняв ме е обзела от ненавременната му гибел. Ярост, тъй като той даже не правеше опит да се пази от тази злина, която отнесе толкоз мои близки и не толкоз близки хора. Ярост, че не ме слушаше всякога, когато му говорех на тази тематика...

Тошко го помня още от Софийския университет, срещахме се по коридорите и от лекциите на Исак Паси, които всички, без значение от специалността, посещавахме...

Много, доста сили на Аги и Митко в този сразяващ за тях стадий от живота им...

Погребението ще е в неделя на Рогошките гробища от 11 часа ", гласи един от постовете във Facebook.

е роден на 4 октомври 1960 година в Пловдив. Завършва философия в Софийския университет " Св. Кимент Охридски “ и дълги години преподава в пловдивски учебни заведения философия, логика на психиката, нравственос и право. През 90-те години се впуска в политиката, става член на Съюз на демократичните сили. Бил е шеф дирекция " Образование “ в община Пловдив.

През 2005 година е измежду учредителите на партия " Атака “ и става неин ръководител в Пловдив. Името му се свързва с честност и отстояване на позициите. Между 2007 и 2011 година е общински консултант и пази разнообразни дела за града.

През 2009 година напусна организацията на Волен Сидеров, поради несъвместими визии с водача за политическото й развиване.

Няколко месеца по-късно основава и оглавява Граждански комитет " Пловдив “. " Комитетът би трябвало да играе ролята на будилник, който да разсъни пловдивчани от илюзията, че посредством политически партии в този им тип, могат да бъдат решени проблемите на града и на страната “, споделяше при учредяването на гражданското съдружие.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР