Починал английски фен в София, сбиване между българи и британци

...
Починал английски фен в София, сбиване между българи и британци
Коментари Харесай

Напрежение и засилени мерки за сигурност преди мача България - Англия

Починал британски почитател в София, сборичкване сред българи и британци в столични заведения и напрежение по улиците на града преди футболната среща сред България и Англия.

Засилени са ограниченията за сигурност поради скупчването на 4000 английски почитатели в столицата. Най-силно е полицейското наличие в центъра на града и към Националния стадион. Около 15 000 фенове се чакат на стадиона за дуела, от които към 3 400 билета са обезпечени за гостуващата агитка.

Полицаите наблюдават публичния ред от момента, в който британските почитатели са на наша територия, и все пак конфликти имаше и те са няколко. Още през вчерашния ден на бул. " Витоша " британски почитател алармира, че е бил ударен с тежък предмет в региона на главата, показал е и причинител, а причинителят е арестуван и занапред ще се обяснява какво ще се случи с него. Освен това напрежението стигна и до британските публицисти. Един от тях разгласява в " Туитър ", че техен съгражданин, британски почитател, е бил атакуван от българи и е със счупена ръка. Този случай също е във вниманието на Столична дирекция на вътрешните работи, само че другояче може би най-тежкият случай е на британския почитател, който умря.

Неадекватен и нападателен. Така чиновниците на Министерство на вътрешните работи заварили един от британските почитатели в незабавния кабинет в Пирогов.
Комисар Радослав Стойнев, шеф отдел " Охранителна полиция ", Столична дирекция на вътрешните работи: Започнал е да заплашва с дейностите си живота и здравето на мед. екип. Изискано е подпомагане от санитари, надлежно защитата на болничното заведение. Лицето е било арестувано, за преустановяване на дейностите му.
По пътя към сектора обаче младежът умрял. Предполагаемата причина е свръхдоза, само че това занапред ще се обяснява. За да предотврати още конфликти сред българи и англичани, полицията обикаля града от нощес. Въпреки това в един от питейните заведения към този момент е имало конфликт. Според жандармерията - голям, съгласно - британските почитатели " конфликт " е мощно казано.

На самия стадион също са планувани изключителни ограничения. Заради обидите, които някои български почитатели си разрешиха против играчите в мача България - Косово, УЕФА подреди 5000 места от стадиона да бъдат затворени.

А довечера в мача измежду публиката ще има секрети сътрудници, които ще наблюдават дали и този път ще има някакви обиди.
 Засилени ограничения за сигурност поради футболния мач България - Англия Засилени ограничения за сигурност поради футболния мач България - Англия
Напрежение преди футболния мач сред България и Англия. Полицията подхваща усилени ограничения поради наличието в София на 4000 английски почитатели. Среща...
 Столична дирекция на вътрешните работи с детайлности за ограниченията за сигурност поради мача България - Англия Столична дирекция на вътрешните работи с детайлности за ограниченията за сигурност поради мача България - Англия
"Ангажиран е целият разполагаем запас на Столична дирекция на вътрешните работи със съдействието на сътрудниците от дирекция "Жандармерия ", имаме и профилирани полицейски сили от Регионална дирекция на вътрешните работи - Пл...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР