Починадоайенът на българската анестезиология и реанимация проф. Милан Миланов, съобщиха

...
Починадоайенът на българската анестезиология и реанимация проф. Милан Миланов, съобщиха
Коментари Харесай

Почина проф. Милан Миланов

Почина доайенът на българската анестезиология и реанимация проф. Милан Миланов , оповестиха от Българския лекарски съюз.

" С голяма болежка и огорчение посрещнахме новината за гибелта на нашия сътрудник. Напусна ни извънреден доктор и публичен деятел. Човек с необятна душа и сърце, който постоянно е отстоявал ползите на лекарското съсловие, с ясното разбиране, че са ползи на цялото общество!

Проф. доктор Милан Стоянов Миланов е роден на 29 септември 1945 година в София. През 1973 година приключва Медицински университет - София. Специализира анестезиология, интензивно лекуване и незабавна медицина, а по-късно и трансплантация в Европейския университет в Барселона. През интервала 1991 – 1992 година е заместник-министър на опазването на здравето. Два пъти е бил заместник-председател на Българския лекарски съюз, както и два мандата ръководител на Столична лекарска гилдия. Бивш ръководител на Централната комисия по професионална нравственос към БЛС. Бивш шеф на УМБАЛСМ „ Пирогов “ и шеф на Клиника по интензивно лекуване в незабавния институт.

Проф. доктор Миланов е един от основателите за възобновяване на Български лекарски съюз преди 33 години. През 2021 година в навечерието на Деня на българския доктор и във връзка 120-тата годишнина от основаването на Български лекарски съюз, проф. доктор Миланов получи особено направена статуетка и грамота от Съсловната организация – Възродител на БЛС.

Отдадеността, човечността и любовта му към съсловието остават трайна диря в нашето схващане и ще продължат да бъдат образец за нас!

Управителният съвет на БЛС изрича своите най-искрени и дълбоки съболезнования към фамилията и околните на проф. Миланов.

Мъката е непреодолима, а загубата е на цялото общество! Нито той, нито делото му ще бъдат забравени! "

Заместник-министър на опазването на здравето в държавното управление на Филип Димитров. Той е първият народен съветник по донорство и незабавна медицина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР